Brass4Christ

Bands, koren en solisten; ze zorgen er allemaal voor dat muziek mooier klinkt. Maar het zijn koperblazers en slagwerkers - de brassbands - die muziek magistraal laten klinken. Nederland heeft een lange traditie met deze muziek, en die traditie krijgt in ‘Brass4Christ’ een schitterend vervolg!

Brass4Christ maakt muziek in de Engelse brassband stijl. Het is een muzieksoort die in Nederland veel liefhebbers heeft. En veel mensen groeiden op met deze stijl! Denk bijvoorbeeld aan muziek van het Leger des Heils, combo’s en brassbands die feestdagen of evenementen kleur geven. De laatste jaren is weer gebleken hoe geliefd deze stijl is. Zo werden oude liederen bundels met behulp van brassbands nieuw leven ingeblazen (Joke Buis en de ‘Johannes de Heer’ sessies). Het is muziek met een enorme groep liefhebbers; om het te horen én te maken.

Dirigent Aad Contze: "Brass4Christ bestaat uit koperblazers die deze muziek een warm hart toedragen, maar in de eerste plaats mensen die het vanuit hun geloof muziek willen maken. We zijn overtuigde christenen, koperblazers en slagwerkers, die hun talenten willen gebruiken. Als een getuigenis vanuit hen zelf, maar ook als een middel om andere mensen aan te spreken door deze muziek heen.

Koperblazers die de volgende instrumenten bespelen zijn van harte welkom,
Cornet, Eb Cornet, Althoorn, Bariton, Euphonium, Bugel, Trombone, Bastrombone,Eb en Bb bas.
Als projectorkest sluit Brass4Christ ook aan bij eerder opgerichte groepen, zoals Men4Christ en United4Christ. Ze zal in de toekomst ingezet worden bij de overige groepen van Events4Christ.

Meer informatie over Brass4Christ is verkrijgbaar via valerie@events4christ.nl.
Wie interesse heeft in het doen van auditie, kan contact opnemen met Aad Contze via aad@selmer.nl.
Het is 2e project vindt plaats op 9, 10 en 11 december 2016.

Gegevens:

Categorie: Band Plaats: Rotterdam Provincie: Zuid-Holland Contact: V. Contze Foto: V. Contze Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 1085 Naar site: 383 Vernieuwd: 08 november 2017  

Concertagenda:

Vrijdag 08 december 2017
Urk - 19.30 uur - Brass4Christ en United4Christ vieren eensgezind kerst met ‘Celebrate Christmas’ concerten De samenwerking tussen brass band Brass4Christ en koor & orkest United4Christ, tijdens kerstoptredens vorig jaar, was een succes. Zoveel blijkt wel uit de vele reacties, die vaak om een verdere tour vroegen. Die wens wordt vervuld: Brass4Christ en United4Christ verzorgen op 8, 9 en 10 december gezamenlijke kerstconcerten met de titel ‘Celebrate Christmas’. De toegang is gratis. Er dient wel vooraf gereserveerd te worden voor deze concerten. Wie houdt er nu niet van kerst vieren? Voor miljoenen Nederlanders is dit een feest van warmte en positieve gezelligheid. Maar wie écht kerst wil vieren, komt uit bij de diepere betekenis van het feest: de geboorte van het kind van Bethlehem, puur en onschuldig. De Verlosser van een gebroken wereld. Kerst wordt zo ook een feest van hoop; van perspectief. Het vieren waard dus! Voor de ‘Celebrate Christmas’ concerten slaan Brass4Christ en United4Christ weer de getalenteerde handen ineen om er onvergetelijke avonden van te maken. Brass4Christ zal fraaie en veelzijdige composities ten gehore brengen, waaronder het indrukwekkende ‘The Kingdoms Triumphant’ van Eric Ball. United4Christ wordt op haar beurt speciaal voor deze tour uitgebreid met een tiental “live” strijkers. Het geeft de toch al majestueuze muziek een extra dimensie. Natuurlijk ontbreekt tijdens deze avonden ook de samenzang niet. ‘Celebrate Christmas’ staat zo garant voor een avond vol verdieping, verwondering en beleving met muziek die doordringt tot de kern van kerst! Over Brass4Christ & United4Christ Brass4Christ startte begin 2016. De brassband staat, net als koor & orkest United4Christ, onder leiding van Aad Contze en ze maakt muziek in de typisch Engelse brass stijl. Maar liefst 27 koperblazers en 2 slagwerkers staan zo namens Brass4Christ op het podium. Koor & orkest United4Christ (eveneens onder leiding van dirigent Aad Contze) bestaat uit 20 zangers en zangeressen, een eigen combo en een blazerssectie. Met United4Christ gebeurt er meer dan alleen het samenbrengen van deze ingrediënten. De leden van zowel Brass4Christ als United4Christ spelen vanuit een overtuiging dat muziek op een bijzondere manier mensen aanspreekt. De musici en koorleden zijn overtuigd christen en brengen de inspiratie van dat geloof graag over aan het publiek. Onlangs verscheen de eerste cd van United4Christ, ‘Blessings’. De informatie van de concerten op een rij: ‘Celebrate Christmas’ met Brass4Christ & United4Christ Vrijdag 8 december – Icthuskerk, Richel 2, Urk Zaterdag 9 december – De Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal Zondag 10 december – Victory Outreach, Mijnsherenplein 9, Rotterdam De concerten zijn gratis. Wel wordt verzocht vooraf te reserveren om teleurstelling bij een overvolle zaal te voorkomen. Aanvang van de concerten is 19.30 uur. Zalen open om 19.00 uur.
» Meer info
  Zaterdag 09 december 2017
Veenendaal - 19.30 uur - Brass4Christ en United4Christ vieren eensgezind kerst met ‘Celebrate Christmas’ concerten De samenwerking tussen brass band Brass4Christ en koor & orkest United4Christ, tijdens kerstoptredens vorig jaar, was een succes. Zoveel blijkt wel uit de vele reacties, die vaak om een verdere tour vroegen. Die wens wordt vervuld: Brass4Christ en United4Christ verzorgen op 8, 9 en 10 december gezamenlijke kerstconcerten met de titel ‘Celebrate Christmas’. De toegang is gratis. Er dient wel vooraf gereserveerd te worden voor deze concerten. Wie houdt er nu niet van kerst vieren? Voor miljoenen Nederlanders is dit een feest van warmte en positieve gezelligheid. Maar wie écht kerst wil vieren, komt uit bij de diepere betekenis van het feest: de geboorte van het kind van Bethlehem, puur en onschuldig. De Verlosser van een gebroken wereld. Kerst wordt zo ook een feest van hoop; van perspectief. Het vieren waard dus! Voor de ‘Celebrate Christmas’ concerten slaan Brass4Christ en United4Christ weer de getalenteerde handen ineen om er onvergetelijke avonden van te maken. Brass4Christ zal fraaie en veelzijdige composities ten gehore brengen, waaronder het indrukwekkende ‘The Kingdoms Triumphant’ van Eric Ball. United4Christ wordt op haar beurt speciaal voor deze tour uitgebreid met een tiental “live” strijkers. Het geeft de toch al majestueuze muziek een extra dimensie. Natuurlijk ontbreekt tijdens deze avonden ook de samenzang niet. ‘Celebrate Christmas’ staat zo garant voor een avond vol verdieping, verwondering en beleving met muziek die doordringt tot de kern van kerst! Over Brass4Christ & United4Christ Brass4Christ startte begin 2016. De brassband staat, net als koor & orkest United4Christ, onder leiding van Aad Contze en ze maakt muziek in de typisch Engelse brass stijl. Maar liefst 27 koperblazers en 2 slagwerkers staan zo namens Brass4Christ op het podium. Koor & orkest United4Christ (eveneens onder leiding van dirigent Aad Contze) bestaat uit 20 zangers en zangeressen, een eigen combo en een blazerssectie. Met United4Christ gebeurt er meer dan alleen het samenbrengen van deze ingrediënten. De leden van zowel Brass4Christ als United4Christ spelen vanuit een overtuiging dat muziek op een bijzondere manier mensen aanspreekt. De musici en koorleden zijn overtuigd christen en brengen de inspiratie van dat geloof graag over aan het publiek. Onlangs verscheen de eerste cd van United4Christ, ‘Blessings’. De informatie van de concerten op een rij: ‘Celebrate Christmas’ met Brass4Christ & United4Christ Vrijdag 8 december – Icthuskerk, Richel 2, Urk Zaterdag 9 december – De Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal Zondag 10 december – Victory Outreach, Mijnsherenplein 9, Rotterdam De concerten zijn gratis. Wel wordt verzocht vooraf te reserveren om teleurstelling bij een overvolle zaal te voorkomen. Aanvang van de concerten is 19.30 uur. Zalen open om 19.00 uur.
» Meer info
  Zondag 10 december 2017
Rotterdam - 19.30 uur - Brass4Christ en United4Christ vieren eensgezind kerst met ‘Celebrate Christmas’ concerten De samenwerking tussen brass band Brass4Christ en koor & orkest United4Christ, tijdens kerstoptredens vorig jaar, was een succes. Zoveel blijkt wel uit de vele reacties, die vaak om een verdere tour vroegen. Die wens wordt vervuld: Brass4Christ en United4Christ verzorgen op 8, 9 en 10 december gezamenlijke kerstconcerten met de titel ‘Celebrate Christmas’. De toegang is gratis. Er dient wel vooraf gereserveerd te worden voor deze concerten. Wie houdt er nu niet van kerst vieren? Voor miljoenen Nederlanders is dit een feest van warmte en positieve gezelligheid. Maar wie écht kerst wil vieren, komt uit bij de diepere betekenis van het feest: de geboorte van het kind van Bethlehem, puur en onschuldig. De Verlosser van een gebroken wereld. Kerst wordt zo ook een feest van hoop; van perspectief. Het vieren waard dus! Voor de ‘Celebrate Christmas’ concerten slaan Brass4Christ en United4Christ weer de getalenteerde handen ineen om er onvergetelijke avonden van te maken. Brass4Christ zal fraaie en veelzijdige composities ten gehore brengen, waaronder het indrukwekkende ‘The Kingdoms Triumphant’ van Eric Ball. United4Christ wordt op haar beurt speciaal voor deze tour uitgebreid met een tiental “live” strijkers. Het geeft de toch al majestueuze muziek een extra dimensie. Natuurlijk ontbreekt tijdens deze avonden ook de samenzang niet. ‘Celebrate Christmas’ staat zo garant voor een avond vol verdieping, verwondering en beleving met muziek die doordringt tot de kern van kerst! Over Brass4Christ & United4Christ Brass4Christ startte begin 2016. De brassband staat, net als koor & orkest United4Christ, onder leiding van Aad Contze en ze maakt muziek in de typisch Engelse brass stijl. Maar liefst 27 koperblazers en 2 slagwerkers staan zo namens Brass4Christ op het podium. Koor & orkest United4Christ (eveneens onder leiding van dirigent Aad Contze) bestaat uit 20 zangers en zangeressen, een eigen combo en een blazerssectie. Met United4Christ gebeurt er meer dan alleen het samenbrengen van deze ingrediënten. De leden van zowel Brass4Christ als United4Christ spelen vanuit een overtuiging dat muziek op een bijzondere manier mensen aanspreekt. De musici en koorleden zijn overtuigd christen en brengen de inspiratie van dat geloof graag over aan het publiek. Onlangs verscheen de eerste cd van United4Christ, ‘Blessings’. De informatie van de concerten op een rij: ‘Celebrate Christmas’ met Brass4Christ & United4Christ Vrijdag 8 december – Icthuskerk, Richel 2, Urk Zaterdag 9 december – De Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal Zondag 10 december – Victory Outreach, Mijnsherenplein 9, Rotterdam De concerten zijn gratis. Wel wordt verzocht vooraf te reserveren om teleurstelling bij een overvolle zaal te voorkomen. Aanvang van de concerten is 19.30 uur. Zalen open om 19.00 uur.
» Meer info