Erick Detremain

DE KLANKSCHAPPEN VAN ERICK DETREMAIN
Verhalen vertellen met een gitaar. Schilderen met zes snaren. Zo omschrijf je de kwaliteiten van Erick Detremain.

Zoals de impressionisten een landschap schilderden, zo schildert Erick Detremain soundscapes met zijn gitaar: klankschappen! Denk je als kunstminnaar aan Monet, Degas en Renoir, bij Erick is mijn eerste gedachte aan David Gilmour, de fabuleuze gitarist van Pink Floyd. Om in Pink Floyd termen te spreken, zijn talent was tot voor kort ‘Obscured By Clouds”. Virtuoos, lyrisch, technisch hoogstaand, maar er kwam nooit een talent-scout of A&R-manager op zijn weg. En hij weigerde steeds in bandjes te spelen, die prullaria op het menu hadden staan.
Erick is dus een eenzame gitarist, die melancholisch, maar vol goesting uiterst melodieuze en veelzijdige melodieën vertolkt. Hij rijgt zijn levenservaring, gelezen verhalen en gebeurtenissen in de wereld aan elkaar met noten en geluidseffecten. Het brengt bij hemzelf, maar ook bij de luisteraar vervaagde en verloren herinneringen naar boven. Om het oeuvre van Erick te omschrijven als instrumentale luister- en lounge muziek, of gitaarspel in de melodieuze stijlen van jazz, folk, blues of symfonisch, doet afbreuk aan de manier waarop hij met zijn gitaar schildert en uit zijn versterker verhalen laat weerklinken.
Erick speelt uitsluitend eigen muziek, en doet dat in kerken, huiskamers, buiten op het plein en in culturele centra. In een dancing of karaoke bar zal je deze stille, met muzikale gevoelen volgepropte man niet tegenkomen. Zijn muziek is voor fijnproevers, voor de liefhebbers van briljante, instrumentale geluidsschilderingen en muzikale hoogstandjes.

Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Country / Folk / Blues Plaats: Utrecht Provincie: Utrecht Prijs: In overleg Contact: Erick Detremain Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 168 Naar site: 32 Vernieuwd: 16 april 2024