The Young Christian Singers

Start van het project ´Gospel Event Leeuwarden 2017´

Het is bijna zover! Na een intensieve voorbereiding is het tijd voor de start van het project ´Gospel Event Leeuwarden 2017´. Gospel Event Leeuwarden 2017 is de 4e editie op rij.
Het project start op vrijdag 13J oktober met de eerste repetitie van het projectkoor, samen met gospelkoor The Young Christian Singers.

De editie van 2017 is bijzonder. Het is dit jaar namelijk 40 jaar geleden dat gospelkoor The Young Christian Singers (vanuit de Vrije Evangelische Gemeente te Leeuwarden) werd opgericht.
In dit jubileumjaar is opnieuw gekozen voor een groot projectkoor, het aantal aanmeldingen bereikte binnen een week al het aantal van 70. Door de grote belangstelling in de afgelopen jaren was ook een grotere locatie noodzakelijk. Deze hebben we gevonden in De Morgenster aan het Vrijheidsplein.

Een jubileumjaar vraagt om iets bijzonders. Speciaal voor deze editie van Gospel Event Leeuwarden is een eigen compositie geschreven door muzikaal leider Wilco Kloosterman met teksten van koorleden en tekstschrijver Eric van Lunzen.
Het concert start met deze spectaculaire opening en dit is de opmaat voor een sprankelende avond.
Daarnaast voert het projectkoor zelfstandig een nummer uit. Een primeur die iets moois belooft.

Bijna 70 projectkoorzangers en zangeressen staan op 11 november vanaf 20.00 uur op het podium, naast The Young Christian Singers. Samen maken zij er, onder de bezielende leiding van muzikaal leider Wilco Kloosterman, een spetterende avond van.

In het repertoire is vanzelfsprekend plaats voor gospel, maar in deze versie van Gospel Event Leeuwarden 2017 is ook ruimte voor de favoriete nummers van het projectkoor van de afgelopen jaren. Dit levert een gevarieerd programma op.

Houdt onze website en facebookpagina in de gaten. Daar volgt meer informatie over de kaartverkoop (via de website) (www.theyoungchristiansingers.nl) .

----------------------------------------

Enthousiasme, passie en beleving. Dat zijn de woorden die van toepassing zijn op gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden. De bron van deze woorden is gelegen in de manier waarop we als groep ons geloof willen uitdragen. Dat doen we in samenwerking met u. Wij werken graag mee in uw gemeente aan een dienst of bieden een compleet verzorgde dienst via één van onze themadiensten. De diensten kennen als verbindende factor muziek en actuele teksten die gebaseerd zijn op onze Bron, Jezus Christus.
Het gospelkoor (opgericht in 1977) bestaat uit circa 30 zangers en zangeressen en wordt begeleid door een ervaren band van 5 muzikanten met drums, bas, piano, gitaar, percussie en synthesizer.Dirigent is Wilco Kloosterman uit Leeuwarden.
The Young Christian Singers heeft een origineel en gevarieerd repertoire. Dit repertoire bevat ballads, negro spirituals, vlotte gospel en ook een scala aan samenzangliederen. Met dit gevarieerde repertoire kan goed aangesloten worden op het thema van een dienst.
Onze liturgiecommissie overlegt hierover voorafgaand aan een dienst met u. Ook het verzorgen van begeleiding van de dienst met onze band behoort tot de mogelijkheden.
Wilt u een volledige dienst laten verzorgen? Dat kan!
The Young Christian Singers heeft o.a. 3 themadiensten en een Kerstzangdienst uitgewerkt waarmee we een volledige dienst voor u kunnen verzorgen. Lees hierover meer op onze website..
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze contactpersoon.

Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Blackgospel Plaats: Leeuwarden Provincie: Friesland Prijs: in overleg m Contact: Jantina Oost 0511-432753 Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 41039 Naar site: 1553 Vernieuwd: 11 oktober 2017  

Discografie:

 

Concertagenda:

Zaterdag 11 november 2017
Leeuwarden Morgenster, Vrijheidsplein 1, 8924JL - 20:00 uur - Gospel Event 2017, Gospelkoor The Young Christian Singers geeft een concert i.s.m. een projectkoor.
  Zondag 17 december 2017
Leeuwarden, Kurioskerk, PKN Gemeente,Julianalaan 38, 8932 AA Leeuwarden - 9:30 uur - The Young Christian Singers verzorgen de dienst met het themaprogramma: Het Mysterie van Kerst.
  Zondag 24 december 2017
Hollandscheveld Gereformeerde kerk - 22:00uur - Gospelkoor The Young Christian Singers verleent haar medewerking aan de kerstnachtdienst
  Dinsdag 26 december 2017
Damwoude, Sporthal De Boppeslach - 9:30 uur - Gospelkoor The Young Christian Singers verleent haar medewerking aan de interkerkelijke kerstviering.
  Zondag 11 februari 2018
Marrum - optie - optie,
  Zondag 11 maart 2018
Dokkum, wijkgemeente De Herberg, Harddraversdijk 1, 9100 AA - 14:00 uur - Gospelkoor The young Christian Singers verzorgt de dienst met het themaprogramma rondom Pasen: Offering
  Zondag 08 april 2018
Oudebildtzijl, Albadaweg 37-39 - 9:30 uur - Gospelkoor The Young Christian Singers verzorgt de dienst met haar themaprogramma: Who Cares?
  Zondag 13 mei 2018
Leeuwarden, De Fontein, Goudenregenstraat 77 - 10:00 uur - Gospelkoor The Young Christian Singers verzorgt de dienst met haar Themaprogramma: Who Cares?
» Meer info
  Zondag 01 juli 2018
Wartena, Feesttent - 9:30/ 10:00 uur - Gospelkoor The Young Christian Singers verzorgt de dienst in de feesttent met haar themaprogramma: Glorious Day
  Zondag 14 oktober 2018
Leeuwarden, Kurioskerk, Julianalaan 38, 8932AA - 9:30 uur - Gospelkoor The Young christian Singers verzorgt de dienst met het themaprogramma: Glorious Day
  Maandag 24 december 2018
Eastermar, Hêge Stins - - Gospelkoor The Young Christian Singers verzorgt een Kerstzangdienst met het thema: Het Mysterie van Kerst.