Hendrie Westra

Mijn naam is Hendrie Westra en doe freelance werk door het hele land. Als uitvoerend musicus bespeel ik regelmatig de marimba. De marimba behoort tot de melodische slagwerkinstrumenten en wordt bespeeld met 4 stokken/mallets.

Mijn repertoire op marimba bestaat voornamelijk uit bekende geestelijke liederen en licht klassieke werken. Dit voornamelijk solo, maar ook samen met orgel en/of piano.
Met de marimba werk ik regelmatig mee aan Erediensten, concerten/(koor)uitvoeringen. Daarnaast ook regelmatig bij radio- en televisieomroepen als Nederland Zingt van de Evangelische Omroep.

De marimba:
De marimba heeft een diepe, ronde, warme klank en behoort tot de melodische slagwerkinstrumenten. De klankstaven zijn gemaakt van Honduras-Rosewood; dit is een vrij harde houtsoort. Onder de klankstaven zijn resonatoren bevestigd, welke als doel hebben de klank te versterken. De klankstaven worden per stuk gestemd door het weg schaven van hout aan de onderkant, zodat een lichte kromming ontstaat. Iedere resonatorbuis wordt gestemd op dezelfde hoogte als de klankstaaf. De marimba leent zich, behalve als solo-instrument, ook heel goed om met andere instrumenten samen te spelen.

Gegevens:

Categorie: Solist Plaats: De Westereen Provincie: Friesland Contact: Hendrie Westra Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 7875 Naar site: 2279 Vernieuwd: 18 maart 2024  

Discografie:

- 1. The Lost Chord
- 2. Hemelse Vader
- 3. Juicht, want Jezus is Heer
- 4. De kracht van Uw Liefde
- 5. CD Kerst
- 6. Kom tot de Vader
- 7. In Zijn Liefde