Gospelkoor El Elohim

Gospelkoor El Elohim Assen

40 jaar geleden, in 1978, werd het initiatief genomen om een interkerkelijk koor in Assen op te richten. Aanvankelijk was het een jongerenkoor met combo. De paar optredens per jaar bestonden toen uit het begeleiden van een kerkdienst en een zangavond in een verpleeghuis.

In 1989 nam Joop Ploeg de muzikale leiding over; hij is dit jaar 29 jaar dirigent van El Elohim! Een uniek gegeven.
In de loop der jaren werd het combo kleiner tot alleen piano overbleef, en vele handen hebben het koor begeleid.
Sinds 2003 is beroepsmuzikant Jan de Roos onze vaste pianist.
En met een dirigent die bij de KMK Johan Willem Friso Kapel diende is El Elohim zeer verheugd onder leiding te staan van deze professionals:
kwaliteit staat hoog in het vaandel en dat onderscheidt ons van andere gospelkoren.
El Elohim gaat graag voor maatwerk en een muzikale uitdaging!

Wij zijn 10 tot 12 keer per jaar te beluisteren tijdens kerkdiensten van allerlei gezindten. Naast onze eigen concerten doen we mee aan bijzondere muzikale projecten, zoals The Passion Assen in 2016, oecumenische diensten voor vluchtelingen, optredens in de Gouverneurstuin en op de Kerstmarkt: overal in Assen e.o. komt u ons tegen!
Heel trots zijn we op de buitenlandse optredens die we hebben gegeven,
de concerten in Parijs en vorig jaar in Berlijn.

Het repertoire is in de 40 jaar steeds aangepast aan de tijdgeest.
Momenteel is het een mix van traditionele en moderne gospel, afgewisseld met herkenbare pop-en musical muziek met een verhaal.


Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Assen Provincie: Drenthe Prijs: 250 + Contact: Annette Rotmensen Foto: Monique Blaauw Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 7501 Naar site: 1132 Vernieuwd: 26 februari 2018  

Discografie:

Cindy Oudshoorn


Als allround zangeres heeft Cindy op vele manieren haar sporen verdiend in de muziekwereld. Ze is regelmatig in studio’s te vinden om daar vocale bijdragen te leveren aan verschillende producties en zong o.a. de titelsong in van de film Brother Bear II. Maar ook op podia is Cindy veel en vaak te vinden en werkte zij met Ruth Jacott, Rob de Nijs, René Froger en Gerard Joling. Meer dan 10 jaar lang was zij het gezicht en de leadzangeres van Kayak. waar zij met Edward Reekers in contact kwam. Die kennismaking resulteerde uiteindelijk in de samenwerking bij het succesvolle Symfo Classics.

 

Concertagenda:

Zaterdag 14 april 2018
Assen - 20.00 uur - Op zaterdag 14 april 2018 vieren we ons jubileum met een groot concert FAITH HOPE LOVE “ In tekst en muziek, woord en gebaar, beeld, licht en geluid brengt het koor een programma waarin deze woorden op verschillende manieren tot uiting komen. Word verrast door de passende teksten, de prachtige muziek en de verbindende beelden waardoor de thema’s gaan leven en het een waar feest wordt! “ Zangeres Cindy Oudshoorn (oa. Kayak & Symfo Classics) is uitgenodigd om mee te werken aan het jubileumconcert. Naast haar prachtige stem is ze net als El Elohim erg veelzijdig in haar muziek en dat past goed bij elkaar. Cindy zit totaal verweven in de muzikale uitvoering, en zal zowel samen met het koor als solo haar stem laten horen. De muzikale begeleiding wordt voor dit concert naast pianist Jan de Roos uitgebreid met een combo: oa. saxofoniste Lotte de Bruin, gitarist Kees van der Berg en slagwerker Edward Naber. De presentatie is in handen van Henry Frieswijk. FAITH HOPE LOVE Jubileumconcert gospelkoor El Elohim Assen 40 jaar Zaterdag 14 april 20.00 uur Adventskerk Assen entree:€ 12,50 incl. consumpties kaartverkoop: www.elelohim.nl www.facebook.com/elelohimgospelkoor Cindy Oudshoorn Als allround zangeres heeft Cindy op vele manieren haar sporen verdiend in de muziekwereld. Ze is regelmatig in studio’s te vinden om daar vocale bijdragen te leveren aan verschillende producties en zong o.a. de titelsong in van de film Brother Bear II. Maar ook op podia is Cindy veel en vaak te vinden en werkte zij met Ruth Jacott, Rob de Nijs, René Froger en Gerard Joling. Meer dan 10 jaar lang was zij het gezicht en de leadzangeres van Kayak. waar zij met Edward Reekers in contact kwam. Die kennismaking resulteerde uiteindelijk in de samenwerking bij het succesvolle Symfo Classics.
» Meer info