INSALVATION VIERT SLOTAKKOORD IN STIJL DOOR LAATSTE CD MET VRIENDEN

03 mei
Wat is een passend afscheid? Als je die vraag over InSalvation stelt, dan ligt het antwoord voor de hand. De band heeft altijd aanbidding op de eerste plaats gezet in haar bediening. En tijdens de achttien jaar dat ze actief was, haakten veel vrienden aan. Veel van hen werken mee aan het toepasselijke afscheidsalbum 'InSalvation & Friends – De Amen Sessies'. Het album (een limited edition) verschijnt op 3 mei.

Na achttien jaar komt een einde aan InSalvation als band. Jafeth en Sifra Bekx gaan verder met de bediening binnen een nieuw initiatief in de geest van de bediening, maar niet voordat er uitgebreid stil gestaan wordt bij het slotakkoord van de groep. "Als we afsluiten, dan willen we dat goed doen" zegt Jafeth. "En dus willen we dat vieren. God de eer geven. En dat willen we samen met onze muzikale vrienden doen omdat we houden van samenwerken."

Die vriendenlijst is indrukwekkend: Kees Kraayenoord, Sarah Ben Hamida, Ann Michelle Lee, Eline, Charlotte Jordaan, Reyer, Sander & Angela en Susan werkten allemaal mee aan de opnames van 'De Amen Sessies'. Op locatie werden liedjes uit het verleden (zoals 'Vul Dit Huis Met Uw Glorie'), het heden ('Hij Leeft') en de toekomst ('Halleluja Amen' en 'Leeuw van Juda') opgenomen en in een speciaal ander (semi-)akoestisch jasje gestoken. Van de twee laatstgenoemde singles komen ook de volledige band versies op het album te staan. "Het was geweldig om deze aanbidding te hebben met onze vrienden" zegt Jafeth. "En met het album, wat we fysiek als een 'limited edition' uitgeven, kunnen mensen toch een soort afscheidssouvenir krijgen."

'De Amen Sessies' verschijnt op vrijdag 3 mei. Een paar weken later op maandag 20 mei geven InSalvation & Friends een groot slotconcert op de Pinksterconferentie van stichting Opwekking. InSalvation trekt in juni en juli door Nederland met vijf concerten: Drachten (2 juni), Zoetermeer (15 juni), Veenendaal (23 juni), Zwolle (6 juli) en Oud-Beijerland 7 juli). Vanwege de grote belangstelling raadt de organisatie aan om niet te lang te wachten met reserveren. Het zal de laatste gelegenheid zijn om InSalvation als band live te zien; mis het niet!
Gratis kaarten (wel reserveringskosten) voor de concerten in juni en juli zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl.