Podcast "Dit is Mijn lied": "Oceans"

13 jun
Wat is het verhaal achter die overbekende en geliefde liederen die we steeds opnieuw blijven zingen? Ze gaan recht naar het hart en gaan van generatie op generatie mee: liederen die troosten en bemoedigen, liederen die een snaar raken in ons geloofsleven en ons door diepe dalen heen dragen. We zingen ze keer op keer, we kennen de teksten en kunnen de melodieën dromen, maar kénnen we ook hun verhaal? Weten we hoe ze ontstaan zijn, wat het verhaal is van de mensen in wiens inspiratie ze geboren zijn? In de podcast “Dit Is Mijn Lied” staan de liederen zelf centraal: schrijvers, zangers en componisten delen waar de teksten en melodieën vandaan komen en we horen de persoonlijke verhalen waarin ze een cruciale rol hebben gespeeld.

Lopen op het water lijkt een onmogelijke opgave. Toch vroeg Jezus aan Petrus om uit de boot te stappen en over het water naar Hem toe te lopen. Wat heeft dit verhaal ons in deze tijd te vertellen? De componisten van 'Oceans / Lopen op het water' vertellen erover in deze aflevering uit de serie 'Dit is mijn lied'.

Zangeres Delise had een speciale ervaring met 'Lopen op het water' vanwege haar tante. Wat was het een bemoediging toen zij vlak voor haar overlijden Delise wees op de kracht van dit bijzondere lied.

Tanja Lagerström is de Nederlandse vertaalster van 'Oceans'. Vanuit Zweden vertelt ze over de totstandkoming van de Nederlandse tekst...

Bokser Adriaan Melissant maakte een paar flinke misstappen in zijn leven maar ontdekte door 'Oceans' dat God er altijd voor hem wil zijn, juist ook als het moeilijk is...

Klik op de link hieronder om te luisteren.