Jan Jaap Wubs

Geboren en getogen op de Groninger klei, is de oerdegelijke 'no nonsense'-mentaliteit Jan Jaap van nature niet vreemd. Denken voor je iets zegt en niet in tien woorden als het ook in twee kan. Maar als hij eenmaal ergens over heeft nagedacht, en iets heeft ontdekt dat hij wil delen, kun je gerust even achterover gaan zitten. Jan Jaap maakt je graag deelgenoot van zijn nuchtere hersenkronkels, met waar mogelijk een knipoog; humor betekent immers niet dat je 't niet meent?

Jan Jaap schreef maakte tot nu toe twee voorstellingen.

Van 'Johannes vertelt' (2018), over het evangelie van Johannes, is in 2020 tevens een studio-album uitgekomen.

'Wat Zullen Wij Dan Van Deze Dingen Zeggen?' (2022), gaat over de apostel Paulus. Uit deze voorstelling verschenen de singles 'Purper' en 'De Onbekende God' en in 2024 een gelijknamig studio-album.

Met zijn unieke stijl treedt hij niet alleen in het Bijbelse spoor, maar ook in de sporen van de Nederlandse kleinkunst. Spelen met taal en muziek. Dus dat betekent dat er ruimte is voor verdieping en bezinning, voor humor en luchtigheid. Muziek vormt een rode draad, met kamerbreed cabaret, gedragen verstilling en vaak ergens daar tussenin.

“Ik vind het tof om met de combinatie van kleinkunst en een open Bijbel te mogen spelen.
Theater is een mooi instrument om een boodschap over te brengen - en een fijne setting om aan te voelen of iets landt bij de mensen.”

Beide voorstellingen zijn te boeken. Gemiddelde speelduur is 2 x 40 minuten. Jan Jaap richt zich op iedereen die zin heeft in kleinkunsttheater en ook de combinatie met 'iets uit de Bijbel' ziet zitten.

In principe voor alle leeftijden, adviesleeftijd vanaf 15 jaar.

Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Nederlandstalig Plaats: Delfzijl Provincie: Groningen Prijs: 275 Contact: Jan Jaap Wubs Foto: Bas Wind Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 1479 Naar site: 554 Vernieuwd: 27 april 2024  

Discografie:

Album 'Johannes vertelt' (2020)
Single 'Purper' (2022)
Single 'De Onbekende God' (2023)
Album 'Wat Zullen Wij Dan Van Deze Dingen Zeggen?' (2024)