Gospelgroep Reflection

Gospelgroep Reflection uit Utrecht is opgericht op 15 februari 1985. Momenteel hebben wij gemiddeld 15 leden verdeeld over het koor, de band en techniek. Door onze eigen band en variatie in repertoire heeft Reflection een eigen Ďsoundí gecreŽerd. Reflection staat sinds 1 september 2013 onder leiding van Ellen Grevelink.

De band repeteert eens in de maand mee. Er wordt circa zes keer per jaar medewerking verleend aan kerk- of jeugddiensten. Ook organiseren we regelmatig een concert of project. Reflection is actief in de provincie Utrecht, maar ook daarbuiten treden we regelmatig op.

Reflection vindt haar inspiratie in het evangelie en is niet gebonden aan een kerkelijke richting. Op deze manier wil Reflection bezig zijn, zingen over geloof, hoop en liefde, over kerkmuren heen op een eigentijdse manier voor alle mensen. Op die manier kunnen we iets laten zien van de liefde en goedheid van onze God.

Gospelgroep Reflection heeft de bijbel, Gods woord, als grondslag. Wij erkennen dat de muziek als iedere kunst een gave van God is. We willen deze muziek dan ook wijden aan Hem die al deze dingen geschapen heeft. Onze doelstelling is het beoefenen van de gospelmuziek.

Deze visie komt tot uitdrukking in de kenmerken van Reflection:
- interkerkelijk;
- wederzijds respect en tolerantie;
- transparantie en verantwoordelijkheid;
- openheid en ruimdenkendheid.

Gospel gaat dus niet alleen over de relatie tussen God en de mensen, maar ook over de relatie tussen de mensen onderling. We zingen en musiceren omdat we er plezier in hebben en omdat we houden van muziek met inhoud: voor ons is dat de gospelmuziek.

Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Utrecht Provincie: Utrecht Prijs: 295 Foto: Mirjam Hart Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 11509 Naar site: 1943 Vernieuwd: 27 oktober 2021  

Discografie:

- Walking Together (2003)
- We will love Him (1997)
- Friends (1995)