Gospelkoor Spirit

Gospelkoor Spirit is vanaf mei 2005 onder leiding van dirigent Harry Heidekamp uit Hellevoetsluis.

Ons repertoire bestaat o.a. uit liederen in de bundels "The World Choir Collection", deel 1 en 2 en "Everlasting", maar ook 'losse' Engels- en Nederlandstalige nummers.

Op 10 oktober 2009 en 6 maart 2010 hadden we gezamenlijke concerten met Gospelkoor "Reach Out" uit Honselersdijk met als titel:"Reach Out For The Spirit Of Light".


Ter gelegenheid van ons 35-jarig bestaan hebben wij op 11, 12 en 13 november 2011 zeer succesvol de musical Mozes uitgevoerd in De Ark in Maassluis. Een bijzondere en unieke ervaring voor ons koor. Onder de enthousiaste en bezielende leiding van regisseuse Frieda van Os uit Maassluis, samen met onze dirigent, werden vele (verborgen) talenten ontdekt en waren de drie voorstellingen volledig uitverkocht.

25 Mei 2016 was het 40 jaar geleden dat Spirit werd opgericht. En dat hebben we gevierd met een 'concert' : " SPIRIT's PASSION" op zaterdag 12 maart 2016.

Het was een fantastische uitvoering voor een volle Nieuwe Kerk in Maasland, veel enthousiaste en hartverwarmende reacties van toeschouwers. Onze 'boodschap' is goed overgekomen en daar zijn we dankbaar voor.
De samenwerking tussen onze dirigent Harry Heidekamp en regiseuse Frieda van Os heeft ervoor gezorgd dat wij een geweldige voorstelling konden neerzetten. Het was een FEEST !

"SPIRIT's PASSION" was een eigentijdse, verrassende invulling van een reis door de Bijbel, met bekende melodieŽn en songs van o.a. Ramses Shaffy en Guus Meeuwis. Oude nummers in een nieuw jasje ťn Spirit repertoire.

De "Passion" is nu in verkorte en aangepaste versie te boeken. De laatste uitvoering was in de R.K. Maria MagdalenaKerk in Maasland op 27 maart 2018.

De eerste stappen voor een nieuw project zijn inmiddels gezet:
"To get there together".

Het Maaslands Gospelkoor Spirit bestaat nu uit 31 zangers en zangeressen.
Als begeleiding hebben we orkest- of piano ingespeelde sound-tracks, maar onze dirigent speelt/ begeleidt ook op een 'gewone' piano .

We verlenen op verzoek medewerking aan kerkdiensten, maar ook zangmiddagen in tehuizen e.d. zijn mogelijk.
Zie verder in de Agenda.


Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Blackgospel Plaats: Maasland Provincie: Zuid-Holland Prijs: n.t.b. Contact: Gre van Driel-Kok Foto: Hanneke van Eck Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 15634 Naar site: 1915 Vernieuwd: 23 april 2018  

Concertagenda:

Zondag 27 oktober 2019
Maasland - 10.00 uur - Medewerking kerkdienst in de aula van de scholengemeenschap LENTIZ, Commandeurskade 22, 3155 AD Maasland bij de Prot. Gemeente "De Magneet".
  Zondag 17 november 2019
Den Haag - 14.00 uur - Najaarsconcert in samenwerking met het Mandoline Orkest OBK in de Bergkerk, Daal en Bergselaan 50a, 2565 AE Den Haag.
  Zondag 08 december 2019
Vlaardingen - 10.15 uur - Medewerking kerkdienst in het Zonnehuis in Vlaardingen, Dillenburgsingel 5, 3136 EA.