Remco Hakkert

Een carrière in de muziek was voor Remco vanzelfsprekend; muziek was zijn grote passie, zodat eventuele andere interessen verbleekten. Het verlangen om de muziek op te dragen aan Hem die de muziek gemaakt heeft, bracht hem bij de gospel. De eerste stap in deze richting werd gezet toen hij werd gevraagd het jongerenkoor 'Jedaja' uit Epe te dirigeren en te begeleiden.

Tegelijkertijd zat Remco op het Conservatorium in Zwolle, met als hoofdvak Piano Lichte Muziek en Zang als bijvak. In de loop der jaren ging hij steeds meer jongerenkoren begeleiden en dirigeren en begon hij ook zelf te componeren. Zijn composities kon hij op de repetitieavonden van de diverse koren uitproberen.

Al meer dan 20 jaar zingt Remco solo. In de eerste periode deed hij dat in combinatie met zijn koren. Vanaf 1994 komt de grote doorbraak middels het winnen van de laatste EO-talentenjacht in het radioprogramma "Gospelpodium" met het zelfgeschreven nummer "Hold me". Prachtige optredens met het Metropole Orkest en "The Continentals" waren het directe gevolg. Ook in het land ging Remco steeds vaker optreden bij concerten van koren en kerkdiensten.

Vanaf 1997 komen de eerste CD's; eerst nog met zijn koren ("We will love Him") maar al snel daarna helemaal alleen ("Alone and yet..."). Toch blijven de koren een belangrijke rol spelen. Door de CD "Alone and yet.." is er een prachtige vocalgroep ontstaan, het Centre Gospel Choir. Deze fantastische stemmen hebben Remco regelmatig ondersteund bij opnames en concerten. U zult ook in de toekomst nog veel van ze horen!

Met het TV-programma "Nederland Zingt" bereikt Remco een nieuw publiek. Met zijn prachtige vertolkingen van Nederlandstalige (Opwekkings-)liederen komt hij regelmatig op zaterdagavond en zondagmorgen de huiskamers van vele liefhebbers binnen. Zingend achter de vleugel zorgt hij voor een rustpunt in het programma.

In 1994 zette Remco twee belangrijke stappen voor zijn carrière. Hij besloot zijn composities voor te leggen aan uitgeverij Unisong Music, en als solist mee te doen aan de EO-talentenjacht met het zelf gecomponeerde nummer 'Hold me'. Beide acties waren een succes, zijn muziek werd uitgegeven en hij won de talentenjacht. Mede hierdoor was Remco steeds vaker te beluisteren in het land, op radio en op TV.

In 1997 bracht Remco de CD 'We will love Him' uit, waarop 4 van zijn koren zijn composities ten gehore brengen. Remco dirigeert de koren en zingt alle solo's.

In 2000 kwam Remco's eerste solo-CD 'Alone and yet' uit, in 2001 gevolgd door 'See if I care'. Op deze CD introduceert Remco het Centre Gospel Choir, een gedreven groep zangers met een prachtige sound. Dit koor zal vaker te horen zijn, zowel op Remco's toekomstige CD's als ook op diverse van zijn optredens.

Met de CD 'De kracht van Uw liefde' brengt Remco in 2003 een lang gekoesterde wens in vervulling. Al lang zocht hij naar de juiste vorm om de hem zo dierbare 'oude' Nederlandse liederen vast te leggen. Gecombineerd met nieuwe, eigen Nederlandstalige nummers, heeft hij die vorm gevonden.

Zowel in de kleinst denkbare bezetting (zichzelf begeleidend op de piano), als in samenwerking met bijvoorbeeld het Metropole Orkest, brengt Remco zijn composities ten gehore. Zijn liederen worden graag gezongen door diverse jongerenkoren en ook steeds meer gemengde koren beginnen zijn werk te ontdekken.

De muzikale 'roots' van Remco liggen bij de koren. Al meer dan twintig jaar is hij bijna iedere avond op pad om 'zijn' gospelkoren op enthousiaste wijze de mooiste nummers uit het gospelrepertoire aan te leren. In de weekenden treedt hij met de koren op in kerkdiensten en bij concerten. Voor speciale gelegenheden vormen de koren één groot koor. Voorbeelden hiervan zijn het presentatieconcert van de CD 'We will love Him', de opnames van 'Nederland Zingt', het optreden bij de opening van het nieuwe complex van 'De Hoop' in Dordrecht en, recent, de Nederland Zingt-dag in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Remco zelf over zijn dirigentschap:

"Geweldig om steeds weer die harmonieën te horen ontstaan. Na twintig jaar verveelt dat nog steeds niet, en ik kan me niet voorstellen dat het ooit gaat vervelen. Geweldig ook om te zien dat zoveel jonge mensen steeds weer opnieuw zingend willen getuigen van hun liefde voor de Here God. Dat reikt verder dan dit leven; als God Zijn schepping herstelt, zal er één groot loflied klinken, voor eeuwig. Iets mooiers kun je toch niet bedenken?"

De composities van Remco uiten zich in diverse muzikale stijlen; ballad, bossa, rock, blues, hymne, jazz, reggae, boogie-swing etc. Qua tekst kiezen ze echter allemaal dezelfde richting: het prijzen van de Allerhoogste en de betekenis die een leven met Hem heeft voor ons leven van alledag en het uitzicht naar een volmaakte toekomst!

Sinds 1994 worden alle nummers van Remco uitgegeven door Unisong Music Publishers. Breng eens een bezoekje aan hun site (www.unisong.nl).

Op 17-jarige leeftijd schreef Remco zijn eerste lied 'I belong to You'. Nog steeds zit dit lied in veel koormappen, zowel bij jongerenkoren als bij gemengde koren. Ook 'For You are Lord' met het prachtige 'Abide with me' er in verwerkt, wordt door jong en oud gezongen en is regelmatig te horen in het TV-programma 'Nederland Zingt'. Andere toppers van Remco zijn: 'We will love Him' (een vrolijke 'swinger' voor koor en solist), 'Safe forever' (een prachtige ballad over het verhaal van de verloren zoon), 'God bless you' (4-stemmige zegenbede) en 'Kijk naar de kinderen' (geschreven voor hulporganisatie World Vision).

Inmiddels heeft Remco ruim zestig titels op zijn naam staan, waarvan een groot gedeelte voor koor en/of solist is uitgegeven op bladmuziek.

De daadwerkelijke bladmuziek is te verkrijgen bij Gospel Music Centre in Dordrecht. Ze zijn te bezoeken via het internet (www.gmc.nl) of telefonisch te bereiken via het nummer 078-6166139. Bezoek hen eens via het net of maak telefonisch een afspraak om kennis te maken met alle uitgegeven nummers van Remco!


Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Nederlandstalig Plaats: Maurik Provincie: Gelderland Foto: Foto: Alieda Hakkert Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 30480 Naar site: 1709 Vernieuwd: 17 juli 2009  

Discografie:

2009 Mijn hulp is van U
2008 Zuiver Goud
2007 Wij danken U
2006 Via Bethlehem (Kerst)
2006 Kom tot de Vader
2005 The Best and More
2004 Stil
2003 De kracht van uw liefde
2001 See if I care
2000 Alone and yet
1997 We will love Him