The Young Christian Singers

Unieke Nederlands – Duitse samenwerking op gebied van Gospel

Op 23 juni a.s. vindt er een bijzondere samenwerking plaats van twee gospelkoren, The Glory Voices uit het Duitse Wilhelmshaven en The Young Christian Singers uit Leeuwarden. Het concert is de opmaat voor een culturele samenwerking tussen beide gospelkoren in de Friese regio in Nederland en Duitsland.

Beide koren kennen elkaar sinds najaar 2017. De eerste contacten werden toen gelegd en met een delegatie van The Glory Voices is in december de basis voor deze unieke culturele samenwerking gelegd.

Met dit concert op 23 juni organiseren The Glory Voices en gospelkoor The Young Christian Singers een unieke gospelervaring voor Leeuwarden. Met het zingen van African gospels, klassieke ιn hedendaagse gospels word je meegenomen in de verscheidenheid van gospelmuziek. Maar ook door de verrassende samenwerking tussen de beide koren, waarbij in totaal meer dan 50 zangers en zangeressen op het podium zullen staan. De koren worden begeleid door voltallige bands.

Met dit concert nemen beide gospelkoren je mee in wat hun verbindt en hoe ze weer van elkaar verschillen. Gospel betekent letterlijk ‘good news’ en dat nieuws delen, is wat hen samenbrengt. The Glory Voices staat onder leiding van Anna Rabea Pacheco en The Young Christian Singers staat onder leiding van Wilco Kloosterman uit Leeuwarden.

Op zaterdagavond 23 juni 20.00 uur heeft iedereen de kans om bij dit unieke concert aanwezig te zijn. Het concert wordt gehouden in de Bethelkerk (Huizumerlaan 102) in Leeuwarden.
De toegang is gratis!

——————————————————————————————————-

Enthousiasme, passie en beleving, dat zijn de woorden die van toepassing zijn op gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden. De bron van deze woorden is gelegen in de manier waarop we als groep ons geloof willen uitdragen. Dat doen we in samenwerking met u. Wij werken graag mee in uw gemeente aan een dienst of bieden een compleet verzorgde dienst via ιιn van onze themadiensten. De diensten kennen als verbindende factor muziek en actuele teksten die gebaseerd zijn op onze Bron, Jezus Christus.
Het gospelkoor bestaat uit circa 30 zangers en zangeressen en wordt begeleid door een ervaren band van 5 muzikanten met drums, bas, piano, gitaar, percussie en synthesizer.
Dirigent is Wilco Kloosterman uit Leeuwarden.
The Young Christian Singers heeft een origineel en gevarieerd repertoire. Dit repertoire bevat ballads, negro spirituals, vlotte gospel en ook een scala aan samenzangliederen. Met dit gevarieerde repertoire kan goed aangesloten worden op het thema van een dienst.
Onze liturgiecommissie overlegt hierover voorafgaand aan een dienst met u. Ook het verzorgen van begeleiding van de dienst met onze band behoort tot de mogelijkheden.
Wilt u een volledige dienst laten verzorgen? Dat kan!
The Young Christian Singers heeft o.a. 3 themadiensten en een Kerstzangdienst uitgewerkt waarmee we een volledige dienst voor u kunnen verzorgen. Lees hierover meer op onze website..
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze contactpersoon.

Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Blackgospel Plaats: Leeuwarden Provincie: Friesland Prijs: in overleg Contact: Jantina Oost 0511-432753 Foto: Dylan Rurenga Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 47362 Naar site: 1814 Vernieuwd: 16 mei 2018  

Discografie:

 

Concertagenda:

Zondag 16 september 2018
Ferwert feesttent - 16:30 uur - Gospelkoor The Young Christian Singers verleent haar medewerking aan de tentdienst
  Zondag 14 oktober 2018
Leeuwarden, Kurioskerk, Julianalaan 38, 8932AA - 9:30 uur - Gospelkoor The Young christian Singers verzorgt de dienst met het themaprogramma: Glorious Day
  Zondag 11 november 2018
Franeker, Martinikerk, Breedeplaats2, 8801LZ - 10:00uur - Gospelkoor The Young Christian Singers verleent haar medewerking aan de kerkdienst
  Zaterdag 17 november 2018
Leeuwarden - 20:00 uur - Gospelkoor The Young Christian Singers organiseert GOSPEL EVENT LEEUWARDEN 2018 Concert in samenwerking met groot projectkoor.
  Zondag 09 december 2018
Leeuwarden, Zuidvliet 14, 8921BL - 9:30 uur - Gospelkoor The Young Christian Singers verzorgt een Kerstzangdienst met het thema: Het Mysterie van Kerst
  Maandag 24 december 2018
Eastermar, Hκge Stins - - Gospelkoor The Young Christian Singers verzorgt een Kerstzangdienst met het thema: Het Mysterie van Kerst.
  Zondag 10 februari 2019
optie/ Marrum - 10:00 uur - optie/ Gospelkoor The Young Christian Singers verleent haar medewerking aan de dienst
  Zondag 24 maart 2019
optie/ Dokkum, De Herberg, Harddraversdijk 1, 9100 AA - 09:30 uur - optie/ Gospelkoor The Young Christian Singers verzorgt de dienst met haar themaprogramma rondom Pasen.
  Zondag 21 april 2019
Leeuwarden, Zuidvliet 14, 8921BL - 9:30 uur - Gospelkoor The Young Christian Singers verzorgt de dienst met een themaprogramma rondom Pasen
  Woensdag 25 december 2019
Leeuwarden, Zuidvliet 14, 8921BL - 09:30 uur - Gospelkoor The Young Christian Singers verleent haar medewerking aan de dienst.