Ralph van Manen

Biografie Ralph

Ralph start in 1993 zijn carričre als solo artiest en brengt in de jaren die volgen diverse live – en studio albums uit, afwisselend opgenomen in Nederland en Amerika en ingespeeld door zowel Nederlandse als Amerikaanse en Engelse musici. Samen met zijn eigen band treedt hij veelvuldig op diverse concertpodia en muziekevenementen.
Wanneer Ralph in 1999 de song ‘’Testify to Love’’ schrijft, maakt hij hier niet alleen een klapper mee voor zichzelf in binnen- en buitenland, maar neemt de in Amerika bekende formatie Avalon het nummer opnieuw op en scoort er een geweldige hit mee, waarmee hun album platina wordt. De song wordt tevens als soundtrack gebruikt voor de populaire Amerikaanse tv serie
”Touched by an Angel’’ en voor de song ontvangt Ralph een Dove Award. Vanaf dat moment stijgt Ralph’s populariteit ook over de grote zeeën en wordt hij geregeld in Amerika als songwriter gevraagd.
In 2001 gaf Ralph een opmerkelijke wending aan zijn muzikale loopbaan door na acht Engelstalige cd’s een Nederlandstalig album, getiteld ‘’Dichterbij’’ uit te brengen. In 2003 volgde het tweede Nederlandstalige album ‘’Steeds Meer’’. Beide albums werden opgenomen in zijn eigen studio in Veenendaal.De albums werden zeer enthousiast ontvangen.
Als singer /songwriter schrijft Ralph door de jaren heen songs voor Nederlandse artiesten als Danny de Munck en Willeke Alberti, internationaal voor Pete Orta (UK), Jacky Valesquez (USA), Wynona Judd (USA) en Nina Aström (FIN). Eind 2004 neemt Cliff Richard Ralph’s song ‘’She’s all mine’’ op en brengt hij in december hiervan een single uit. Het internationale platenlabel Edel Records brengt vervolgens in 2005 voor Duitsland Cliff’s album ‘’For Life’’ uit, inclusief de song ‘’She’s all mine’’.
De start van 2005 staat in het teken van ‘’Wake up World’’ een prachtige song die Ralph samen met Bruce Smith schrijft naar aanleiding van de Tsunami in Azie. In 2 dagen tijd wordt de song samen met vele Nederlandse gospelartiesten opgenomen en binnen enkele dagen uitgebracht. Meer dan 20.000 singles worden verkocht waarvan de opbrengst ten goede is gekomen aan de slachtoffers in Azië.
Na zijn laatste engelstalig album’’Never say Never’’(2007) heeft Ralph zeker niet stil gezeten. Samen met Wim Rebergen heeft Ralph enkele tientallen nummers geschreven en daaruit een selectie gemaakt. De gekozen nummers staan garant voor een fantastisch album met 12, stuk voor stuk, pakkende, Nederlandstalige liedjes.
Topmuzikanten als Ton Dijkman,(drums) Paddy van Rijswijk (basgitaar): Robert Tyrone Riekerk (gitaar), Tommy Riekerk (zang) verleenden hun medewerking.Hiermee is de basis gelegd voor een sublieme sound. Na de mixage door Jeff Balding, Nashville USA en de mastering door Sander van der Heide, is de hoogste tijd om het nieuwe album “Tezijnertijd’’ van Ralph van Manen te lanceren.

Ter gelegenheid van Ralph's 25-jarig jubileum brengt hij zijn nieuwe album 'De Hemel Dichterbij' op een wel heel bijzondere manier uit. De nieuwe cd, met daarop wederom indringende, inspirerende en emotionele Nederlandstalige liedjes, is in deze box set gebundeld met maar liefst drie andere cds die zo 48 songs uit Ralph's repertoire samenbrengen. Voor de gelegenheid heeft Ralph zelfs alle vocals van 'Face The Feeling' en 'Language Of Love' opnieuw opgenomen. Of het nu pakkende pop/rock, gevoelige ballads of een indringende worship song is; deze box laat duidelijk horen hoe de beste muziek aansluit bij ons leven, met de blik omhoog. Een fantastische manier om kennis te maken met de nieuwe muziek van Ralph van Manen en tegelijkertijd te genieten van het verleden!Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Pop Plaats: Veenendaal Provincie: Utrecht Prijs: In overleg Contact: www.ralphvanmanen.nl Foto: Ton van Kooten Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 10770 Naar site: 1655 Vernieuwd: 29 december 2014  

Discografie:

1993 Face the Feeling
1994 Live (Un)plugged
1995 Only Love (single)
1995 Old Feet, New Shoes
1996 Language of Love
1996 Angels on the Wing
1997 Stay Close single
1997 The Collection
1998 Vessel of Weakness
2000 Don’t Waste TheDawn
2001 Dichterbij
2002 Heart of Christmas
2003 More than a Song
2003 Steeds Meer
2006 Never say Never
2010 Tezijnertijd
2014 25 jaar Ralph van Manen De hemel dichterbij