New Creation Gospel Choir & Band

Inzet, inhoud, inspirerend... Dit zijn enkele woorden die bij New Creation Gospel Choir & Band passen. Door onze muziek willen wij vertellen van het evangelie, dat ons zelf zo inspireert. Sinds januari 2008 is Marco Hoorn uit Urk onze enthousiaste dirigent. We verlenen gemiddeld twee keer per maand onze medewerking aan een kerkdienst. Sinds juni 2019 verzorgen we onze nieuwe themadienst met de titel: ‘Gereserveerd’. Gereserveerd is de opvolger van Focus, onze themadienst die al acht jaar te boeken is. Uiteraard is onze ‘oude’ en nog steeds actuele themadienst ’FOCUS’ nog steeds te boeken. Onze nieuwe themadienst ‘Gereserveerd’ is ook weer een themadienst die je moet komen beleven. Net zoals FOCUS belichten we een titel van diverse kanten met liederen en een speciale vorm van kleine ‘preekjes’.

Samen met Elise Mannah hebben we in 2015 een paasconcert uitgevoerd in de Koepelkerk te Leeuwarden waarvan ook een CD is uitgebracht met hierop de opnames die gemaakt zijn tijdens dit concert. Ook hebben we ons in 2015 verbonden aan Dorcas welke toen 35 jaar bestond. Deze laatste CD is nog volop verkrijgbaar, de vorige CD 'Through the storms' is bijna op. De CD's zijn te verkrijgen bij onze optredens of u kunt ze bestellen via het contactformulier op onze website. Onze muziekstijl is zeer gevarieerd: van rustige a-capella nummers tot spetterende gospels. We zingen zowel Engels-, Nederlands- als Friestalig en maken gebruik van een professionele geluidsinstallatie.

De voorjaarsconcerten van 2013 en 2014, waarbij we werden ondersteund door strijkers en blazers, waren een groot succes. Op Youtube zijn enkele video's te vinden van deze concerten. Ook hebben we mogen zingen tijdens een opname van 'Nederland Zingt', dit was een bijzondere ervaring voortvloeiend uit onze deelname aan 'Nederland zingt steeds beter'.
Omdat in Coronatijd het niet mogelijk was om op te treden hebben we (coronaproof) vijf kerstliederen opgenomen en verspreid via Youtube. Deze liederen zijn nog steeds te beluisteren.
Een ieder is welkom om vrijblijvend een repetitie mee te maken! We repeteren (bijna) elke woensdagavond vanaf 20.00 uur in de Goede Herder kerk te Heerenveen.


Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Joure Provincie: Friesland Contact: Everline Bruinink Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 19880 Naar site: 2952 Vernieuwd: 11 november 2022  

Discografie:

- Load a Dios
- Geef het door
- A White page (1999)
- This Child (2002)
- Through the storms (2010)
- Live (Passieconcert in de Koepelkerk met Elise Mannah) 2015
 

Concertagenda:

Zondag 11 december 2022
Lioessens - 10.00 - New Creation voert haar kerstdienst uit in de Gereformeerde kerk van Lioessens.
» Meer info
  Zaterdag 17 december 2022
Urk - 20:00 - Gezamenlijk concert met brassband 'Valerius' in de Rehoboth te Urk.
» Meer info
  Zaterdag 24 december 2022
Koudum - 21:30 - Kerstnachtdienst in het Baken te Koudum. De dienst wordt volledig verzorgd door New Creation.
» Meer info
  Donderdag 05 januari 2023
Oppenhuizen - 10:00 - Zangdienst in de Johannestsjerke van Oppenhuizen.
» Meer info
  Zondag 19 februari 2023
Steenwijk - 19:00 - Zangdienst in de Grote Kerk van Steenwijk.
» Meer info