New Creation Gospel Choir & Band

Inzet, inhoud, inspirerend... Dit zijn enkele woorden die bij New Creation Gospel Choir & Band passen. Door onze muziek willen wij vertellen van het evangelie, dat ons zelf zo inspireert. Sinds januari 2008 is Marco Hoorn uit Urk onze enthousiaste dirigent. We verlenen gemiddeld twee keer per maand onze medewerking aan een kerkdienst. Sinds juni 2019 verzorgen we onze nieuwe themadienst met de titel: ‘Gereserveerd’. Gereserveerd is de opvolger van Focus, onze themadienst die al acht jaar te boeken is. Uiteraard is onze ‘oude’ en nog steeds actuele themadienst ’FOCUS’ nog steeds te boeken. Onze nieuwe themadienst ‘Gereserveerd’ is ook weer een themadienst die je moet komen beleven. Net zoals FOCUS belichten we een titel van diverse kanten met liederen en een speciale vorm van kleine ‘preekjes’.

Dit jaar viert New Creation haar 50-jarig bestaan! Er staan diverse activiteiten gepland voor dit jubileumjaar. Uiteraard zal dit gepaard gaan met een fantastisch concert op 7 november aanstaande.

We verklappen nog niet alles, wel dat het heel speciaal gaat worden. Meer informatie volgt uiteraard.
Samen met Elise Mannah hebben we in 2015 een paasconcert uitgevoerd in de Koepelkerk te Leeuwarden waarvan ook een CD is uitgebracht met hierop de opnames die gemaakt zijn tijdens dit concert. Ook hebben we ons in 2015 verbonden aan Dorcas welke toen 35 jaar bestond. Deze laatste CD is nog volop verkrijgbaar, de vorige CD 'Through the storms' is bijna op. De CD's zijn te verkrijgen bij onze optredens of u kunt ze bestellen via het contactformulier op onze website. Onze muziekstijl is zeer gevarieerd: van rustige a-capella nummers tot spetterende gospels. We zingen zowel Engels-, Nederlands- als Friestalig en maken gebruik van een professionele geluidsinstallatie.
De voorjaarsconcerten van 2013 en 2014, waarbij we werden ondersteund door strijkers en blazers, waren een groot succes. Op Youtube zijn enkele video's te vinden van deze concerten. Ook hebben we mogen zingen tijdens een opname van 'Nederland Zingt', dit was een bijzondere ervaring voortvloeiend uit onze deelname aan 'Nederland zingt steeds beter'.

Een ieder is welkom om vrijblijvend een repetitie mee te maken! We repeteren (bijna) elke woensdagavond vanaf 20.00 uur in de Goede Herder kerk te Heerenveen.Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Joure Provincie: Friesland Contact: Everline Bruinink Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 18123 Naar site: 2222 Vernieuwd: 03 februari 2020  

Discografie:

Load a Dios
Geef het door
A White page (1999)
This Child (2002)
Through the storms (2010)
Live (Passieconcert in de Koepelkerk met Elise Mannah) 2015
 

Concertagenda:

Zaterdag 07 november 2020
Heerenveen - 20.15 - Zoals zoveel evenementen hebben wij als koor ook moeten besluiten om ons 50-jarig jubileumconcert uit te stellen. Een nieuwe datum wordt vastgesteld na overleg met alle betrokkenen. New Creation GospelChoir viert haar 50-jarig jubileum met een concert in het Posthuis Theater te Heerenveen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.
» Meer info
  Donderdag 24 december 2020
Zevenhuizen - 20.30 - Volledig verzorgde dienst door New Creation in de voormalige Hervormde Kerk te Zevenhuizen.
» Meer info
  Zondag 14 februari 2021
Harkema - 9.30 - New Creation GospelChoir verzorgt een complete kerkdienst in de VEG te Harkema.
» Meer info