Kees Kraayenoord

Katwijk aan Zee

Opgroeiend in het kerkelijke Katwijk aan Zee kwam Kees Kraayenoord al vroeg in zijn leven in aanraking met geestelijke muziek. Van thuis uit werd hij gestimuleerd om muziek te maken en te zingen. Na een woelige periode waarin Kees God en de kerk de rug had toegekeerd begon hij na zijn bekering wekelijks aanbidding te leiden bij de jeugdgroep van zijn gemeente. Steeds meer begon zijn hart te kloppen voor die momenten van aanbidding op zolder van de kerk.

Opwekking

Omdat hij meer wilde leren over aanbidding kwam hij uiteindelijk terecht bij een cursus 'worship leading' op Heidebeek bij Jeugd met een Opdracht. Daar werd hij met name door Belinda van de Loo aangemoedigd om door te gaan met het aanbidden van de Heer en het leiden van mensen daarin. Zij bracht Kees in contact met Peter van Essen, artistiek leider van de bekende Opwekking-CD's. Hij nodigde hem uit om mee te doen. Vanaf dat moment was Kees als vocalist een aantal jaar betrokken bij de Opwekkingsconferenties en de CD opnamens van de bekende Opwekkingsliederen.

Theologie

Niet lang daarna besloten Kees en zijn vrouw Nicole aan de Azusa Theologische Hogeschool theologie te gaan studeren. Hij was en is er namelijk van overtuigd dat aanbidding leiden een bediening is waar God zijn zalving en zegen aan wil verbinden. Als voorgangers, zendelingen en oudsten zich voorbereiden op hun bediening, waarom dan aanbiddingsleiders niet?

Ralph van Manen

Na zijn afstuderen kwam hij terecht in de Ronduit Praise band en was hij geregeld te zien in het tv-programma Praise van de EO. Na hun afstuderen gingen Kees en Nicole werken als stafleden en docenten aan de Azusa Theologische Bijbelschool. In deze hoedanigheid kwam Kees in aanraking met de de bekende zanger en componist Ralph van Manen. Die vroeg hem of hij in de Ralph van Manenband wilde komen. Sindsdien zingen ze niet alleen veel in binnen- en buitenland, maar componeren ze ook liederen samen.

Spreker

Kees is een veelgevraagd spreker in kerken en gemeenten en geeft geregeld cursussen en studieavonden over lofprijzing en aanbidding. Tegenwoordig is hij als muziek- en aanbiddingsleider ook werkzaam in Evangeliegemeente 'De Meerkerk' te Hoofddorp, een snelgroeiende kerk in de Haarlemmermeer. Kees en zijn vrouw Nicole hebben drie dochters: Reni, Sanne en Naomi.
Gegevens:

Categorie: Band Genre: Worship / Praise Plaats: Haarlemmermeer Provincie: Noord-Holland Contact: Jan Aernoud Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 27897 Naar site: 1531 Vernieuwd: 18 maart 2005  

Discografie:

++NIEUW++NIEUW++

CD "BROKEN" komt eraan...

Teken nu alvast via de website en ontvang een door Kees persoonlijk gesigneerde CD thuis.

++NIEUW++NIEUW++

Diverse cd's:

- Opwekking
- Ralph van Manen
- Ronduit Praiseband

Kees Kraayenoord:
- This is my cry
Ecovata EGP70, 2003

Tijdens het Flevo Festival 2003 mocht Kees Kraayenoord drie worship-sessies leiden in de 'Big Top'. Deze CD is daarvan een live-registratie. De geweldige geest van aanbidding, de interactie met de ruim 1500 bezoekers en de krachtige stem van Kees zorgen ervoor dat velen onder de indruk zullen komen van deze prachtige worship-CD.