El Elohim

40 jaar geleden, in 1978, werd het initiatief genomen om een interkerkelijk koor in Assen op te richten. Aanvankelijk was het een jongerenkoor met combo. De paar optredens per jaar bestonden toen uit het begeleiden van een kerkdienst en een zangavond in een verpleeghuis.

In 1989 nam Joop Ploeg de muzikale leiding over en is inmiddels ruim 30 jaar dirigent van El Elohim! Een uniek gegeven. In de loop der jaren werd het combo kleiner tot alleen piano overbleef, en vele handen hebben het koor begeleid. Sinds 2003 is beroepsmuzikant Jan de Roos onze vaste pianist.

En met een dirigent die bij de KMK Johan Willem Friso Kapel diende is El Elohim zeer verheugd onder leiding te staan van deze professionals: kwaliteit staat hoog in het vaandel en dat onderscheidt ons van andere gospelkoren. El Elohim gaat graag voor maatwerk en een muzikale uitdaging!

Wij zijn 10 tot 12 keer per jaar te beluisteren tijdens kerkdiensten van allerlei gezindten. Naast onze eigen concerten doen we mee aan bijzondere muzikale projecten, zoals The Passion Assen in 2016 en 2020, oecumenische diensten voor vluchtelingen, optredens in de Gouverneurstuin en op de Kerstmarkt Assen bij Mooi Verhaal: overal in Assen e.o. komt u ons tegen!

Heel trots zijn we op de buitenlandse optredens die we hebben gegeven, de concerten in 2014 in Parijs en 2017 in Berlijn.

Het repertoire is in de 40 jaar steeds aangepast aan de tijdgeest.
Momenteel is het een mix van traditionele en moderne gospel, afgewisseld met herkenbare pop-en musical muziek met een verhaal.

Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Worship / Praise Plaats: Assen Provincie: Drenthe Prijs: 250 + Contact: Annette Rotmensen Foto: Eigen foto Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 12468 Naar site: 3662 Vernieuwd: 26 oktober 2021