Gospelkoor Reflection

Sinds 1995 is Gospelkoor Reflection een feit. Bestond het koor in het begin uit zo’n 20 leden, momenteel lig het ledenaantal op 68 personen uit alle windstreken. In de loop der jaren is Reflection niet alleen in ledenaantal maar zeker ook in kwaliteit enorm gegroeid.
Het reguliere repertoire van Reflection bestaat uit geestelijke muziek, met andere woorden een lied met een boodschap Muzikaal gezien zijn koor en dirigent Jan Bode zeer breed georiënteerd. Van easy listening ballads, via gedragen liederen, opwekkingsmuziek en black gospel tot Afrikaanse liederen, het koor is van al deze markten thuis.


Het jongste project van Gospelkoor Reflection uit Tollebeek heet: Het verhaal van The Messiah. Dirigent Jan Bode heeft de Young Messiah, de bewerking van het meesterwerk van Georg Friedrich Händel door Tom Parker, voor gemengd koor bewerkt en muzikale arrangementen gemaakt. Tevens zijn er eigentijdse nummers toegevoegd die het verhaal compleet maken en er een echt Reflection-product van maken. De bladmuziek is gebundeld en bij GMC in Dordrecht verkrijgbaar.
Op 21 en 22 november 2014 is het Messiah concert door Reflection gegeven in Nieuw Jeruzalem Kerk te Emmeloord. De concerten waren beide uitverkocht en totaal 1400 bezoekers hebben de goede boodschap meegekregen van de muziek

Na onze laatste uitdaging “The Young Messiah” te hebben afgerond is er bij ons nieuwste project weer ruimte voor onze gangbare muziekkeuze.
Onze dirigent heeft er een stevige kluif aan gehad om een keuze te maken uit zoveel mooie liederen, maar met de uitgangspunten ”Liefde en Verbinding” in gedachten is het toch gelukt. Het is een prachtige sortering van liederen geworden waarvan wij 18 en 19 november onze nieuwste cd “Deel Zijn Liefde” hebben mogen presenteren. Wij kijken terug op 2 prachtige avonden met meer dan 1400 bezoekers.
Na ons project Verbinding zijn we al snel begonnen met een nieuw project. Onze nieuwe uitdaging heet "Experiencing God" in het Nederlands vertaald "God ervaren". Een stuk waarin muziek en spreekstemmen elkaar afwisselen. Bekende en onbekendere nummers naar voren komen. Op 16 en 17 maart 2018 kan iedereen genieten van dit prachtige muziekstuk.

Jan Bode uit Tollebeek viert volgend jaar zijn 25-jarig jubileum als dirigent. Veruit het grootste deel van die tijd is Jan dirigent van Gospelkoor Reflection, ook uit Tollebeek, dat in 2020 jubileert. En hoe kunnen dirigent en koor het beste hun dankbaarheid tonen en hun vreugde vieren? Natuurlijk met muziek!
In maart stond Reflection nog met haar laatste project ‘Experiencing God’ in Nieuw Jeruzalemkerk MFC te Emmeloord. Twee prachtige concertavonden kwamen voort uit anderhalf jaar lang hard werken. Nu gaan dirigent en koor dus een nieuw avontuur aan. “Stil zitten is geen optie”, zegt Jan Bode. Het volgende project heeft de werktitel ‘Vierkwartsmaat’ meegekregen en moet in november 2019 resulteren in een paar mooie jubileumconcerten voor hun publiek.

Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Tollebeek Provincie: Flevoland Prijs: € 325,- Contact: Willy Burgler Foto: Foto Caroline Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 210008 Naar site: 91634 Vernieuwd: 14 oktober 2018  

Discografie:

"Dwars door het vuur" (2000)
"Omdat ik geloof" (2004)
"In het stro"(2006)
"Een nieuw begin" (2009)
"Good News"(2012)
"Het verhaal van de Messiah"(2014}
"Deel Zijn Liefde"(2016)
 

Concertagenda:

Woensdag 27 februari 2019
Steenwijk - 19.00 uur - Deze avond treden wij op bij: Zingend vanuit de Grote kerk.
  Zondag 17 maart 2019
Borger - 19:00 uur - Medewerking aan een Welkomstdienst Goede Herder kerk Borger
  Zondag 26 mei 2019
Nijeveen - 19:00 uur - Medewerking aan een zangdienst PKN Nijeveen
  Zondag 15 september 2019
Oldelamer - 9:30 uur - Medewerking aan de startzondag