Gospel4U

Een aanstekelijke mix van southern gospel en worship met een krachtige boodschap van geloof, dat is vocal band Gospel4U in het kort. Gospel4U brengt eigen arrangementen van bestaande gospelsongs, zoals nummers bekend van Gaither Homecoming (The Martins, Lauren Talley), songs van worship leaders als Michael W. Smith en Brian Doerksen en bekende gospeltraditionals in een nieuw jasje. De muziek, met als basis piano en basgitaar, heeft een acoustic feel en de vocalen wisselen elkaar af in een solistische en close harmony mix. Dit levert een dynamische cocktail van pure gospelmuziek op.

Onze missie
We halen onze inspiratie uit ons geloof in Jezus Christus. Gospelmuziek is muziek die jong en oud, gelovig en ongelovig in het hart raakt. Wij willen deze muziek gebruiken om mensen de boodschap van liefde, blijdschap, vrede en kracht uit het geloof te vertellen. We richten ons daarbij in het bijzonder op mensen die God nog niet - of alleen van vroeger - kennen.

Optredens
Gospel4U werkt mee aan uiteenlopende evenementen voor divers publiek, zoals concerten, festivals, jeugd- en gezinsdiensten, praiseavonden, trouwdiensten en recepties. Tevens verzorgt de groep avondvullende programma's, met begeleiding van een band. De southern gospel en worship muziek, met haar herkenbare sound, is zeer geschikt voor laagdrempelige evangelisatie activiteiten. De hechte vriendschap tussen de bandleden n de liefde voor de gospelmuziek maakt dat het plezier van het podium afspat. Daardoor is elk optreden een feest voor n met het publiek. Gospel4U treedt op in Nederland en Duitsland.

Ontstaan
Gospel4U is in de winter van 2002 ontstaan als gelegenheidsformatie. Het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal zou een kerstconcert geven samen met het bekende Oslo Gospel Choir. Helaas zegde het Oslo Gospel Choir af en Christian, Manon, Peter en Marianne werden gevraagd om als Gospel4U te helpen dit kerstconcert tot een feest te maken. De avond was bedoeld als eenmalig optreden, maar de reacties waren zo enthousiast dat ze besloten om door te gaan. De combinatie van de stemmen en de begeleiding van piano en bas en de mix van southern gospel en worship bleek een breed publiek bijzonder aan te spreken. Zo was Gospel4U geboren.

Vervolg
Al snel werd een eigen publiek opgebouwd. In de jaren daarna volgden optredens in kerk- en jeugddiensten, medewerking aan regionale evenementen als Christmas Praise, Easter Praise en Volkskerstzang, concerten in Nederland en Duitsland, medewerking aan recepties o.a. van Hour of Power en aan een verjaardagsconcert van TV bekendheid Jan van den Bosch. In 2007 werkte mee Gospel4U mee aan World of Joy, een bijzonder gospelfestival in het pretpark Walibi World. In 2008 volgden optredens op Homecoming avonden in theaters en medewerking aan een ontmoetingsdienst in de bekende Bethelkerk in Drachten.

Televisie debuut
Begin 2007 maakte Gospel4U haar televisiedebuut in het programma Nederland Zingt van de EO. De opnames zijn gemaakt in de Martini Kerk in Groningen en worden nog regelmatig uitgezonden op zaterdagavond of zondagmorgen.

CD debuut
Vanaf 13 maart 2009 ligt het debuutalbum "Friends" in de winkel. De CD bevat aanstekelijke southern gospel in de stijl van Gaither Homecoming, afgewisseld met songs van worshipleaders als Michael W Smith en Brian Doerksen, met de herkenbare sound zoals Gospel4U die in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. De CD is geproduceerd door Ralph van Manen, die al jaren in Nederland n daarbuiten bekendheid geniet als topartiest, songwriter en producer. Topmuzikanten Robert Riekerk op gitaar en Marlon Danil op drums maken de muziek tot een feest om naar te luisteren. De CD eindigt met bonustrack The River, waarop Kees Kraayenoord als gastzanger te horen is.

Wycliffe Bijbelvertalers
In 2007 is Gospel4U in contact gekomen met Wycliffe Bijbelvertalers en is zo enthousiast geworden over het werk dat zij doen, dat Gospel4U besloten heeft om dit zoveel mogelijk bij mensen onder de aandacht te gaan brengen. Wycliffe zorgt ervoor dat er bijbelvertalingen komen voor mensen die geen bijbel in hun eigen taal hebben. Ze doen dit door middel van taalstudies, alfabetiseringsprojecten en bijbelvertaling.

Gospel4U:
Christian Jager - zang en toetsen
Peter Pots basgitaar
Manon van Dijk zang
Irene de Vries - zang

Edwin Jager - drum
Erik Bentum - gitaar


Gegevens:

Categorie: Band Genre: Worship / Praise Plaats: Stadskanaal Provincie: Groningen Prijs: op aanvraag Contact: Christian Jager / Peter Pots Foto: Gerald Emming Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 11162 Naar site: 1586 Vernieuwd: 11 april 2011  

Discografie:

Friends, debuutCD van Gospel4U
geproduceerd door Ralph van Manen, met medewerking van Robert Riekerk (gitaar) en Marlon Danil (drums) en bonustrack The River met Kees Kraayenoord.
Vanaf 13 maart 2009 verkrijgbaar via www.ecovata.nl