Ralph van Manen

Ralph start in 1993 zijn carrière als solo artiest en brengt in de jaren die volgen diverse live – en studio albums uit, afwisselend opgenomen in Nederland en Amerika en ingespeeld door zowel Nederlandse als Amerikaanse en Engelse musici. Samen met zijn eigen band treedt hij veelvuldig op diverse concertpodia en muziekevenementen.

Wanneer Ralph in 1999 de song ‘’Testify to Love’’ schrijft, maakt hij hier niet alleen een klapper mee voor zichzelf in binnen- en buitenland, maar neemt de in Amerika bekende formatie Avalon het nummer opnieuw op en scoort er een geweldige hit mee, waarmee hun album platina wordt. De song wordt tevens als soundtrack gebruikt voor de populaire Amerikaanse tv serie
”Touched by an Angel’’ en wederom wordt het album platina. Voor de song ontvangt Ralph in Nashville een Dove Award (song of the year). Vanaf dat moment stijgt Ralph’s populariteit ook over de grote zeeën en wordt hij geregeld in Amerika als songwriter gevraagd.

Als singer /songwriter schrijft Ralph door de jaren heen songs voor Nederlandse artiesten als Danny de Munck en Willeke Alberti, internationaal voor Pete Orta (UK), Jacky Valesquez (USA), Wynona Judd (USA), Romanz (Zuid Afrika ), Nina Aström (FIN), Cliff Richard en Taylor Dane (USA) (National Anthem voor the Gay Olympics 2010 in Keulen)

L.A. The Voices neemt met 'loop naar het licht' een Nederlandse interpretatie op van Testify to Love.

De laatste jaren is Ralph actief als organisator van vocal -en songwriting camps in Las Negras(Spanje)

Daarnaast is hij actief betrokken als schrijver en arrangeur voor het eurovisie songfestival

Gegevens:

Categorie: Band Genre: Nederlandstalig Plaats: Veenendaal Provincie: Gelderland Prijs: €5,- tot 25, Contact: Renate Harkema Foto: Ruben Timman Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 370 Naar site: 107 Vernieuwd: 05 november 2021  

Discografie:

1993 Face the Feeling
1994 Live (Un)plugged
1995 Only Love (single)
1995 Old Feet, New Shoes
1996 Language of Love
1996 Angels on the Wing
1997 Stay Close single
1997 The Collection
1998 Vessel of Weakness
2000 Don’t Waste TheDawn
2001 Dichterbij
2002 Heart of Christmas
2003 More than a Song
2003 Steeds Meer
2006 Never say Never
2010 Tezijnertijd
2014 25 jaar Ralph van Manen De hemel dichterbij
2021 De liefde nog het meest