Soweto Gospel Choir komt naar Nederland

17 dec
Het beste gospelkoor uit Zuid-Afrika komt naar Nederland met hun spiksplinternieuwe voorstelling Freedom. Een speciaal concert ter ere van de 100ste verjaardag van de “vader van de Regenboognatie”, Nelson Mandela.

Het Soweto Gospel Choir werkte samen met de groten der aarde, zoals U2, Stevie Wonder en Aretha Franklin, en heeft niet voor niets meerdere Grammy Awards op zijn naam staan. Over de hele wereld treedt het koor op met een verbazingwekkende mix van Afrikaanse gospel, vrijheidsliederen en internationale klassiekers. Het grossiert in hoogtepunten en verblijdt en ontroert mensen uit alle windstreken.

Uitgedost in uitbundig kleurrijke Afrikaanse kostuums zingen én spelen de zangers en zangeressen live muziek, doordrenkt met de traditionele ritmes en rijke harmonieën die we van het Soweto Gospel Choir gewend zijn. Een echte feel good-belevenis en zeker niet alleen voor liefhebbers van gospel.

Nelson Mandela was ook regelmatig getuige van zijn lievelingskoor. Bovendien trad het Soweto Gospel Choir op tijdens zijn herdenkingsdiensten. Freedom is daarom een speciaal concert ter ere van hun inspirator, vol authentieke Zuid-Afrikaanse dans, vrolijkheid en ontroering, maar vooral prachtige songs.

De pers over het Soweto Gospel Choir:
“Soweto Gospel Choir zingt recht uit het hart” – Noordhollands Dagblad
“Een voorstelling die men niet snel zal vergeten” – Friesch Dagblad
“Nothing can really prepare you for the riot of exuberance and depth of the emotion” – The Scotsman
“This Choir has the spirit of gospel deep in its blood and it shows” – Washington Post
“This performance is joyful exhilaration” – Adelaide Advertiser March 2018
Datum: 17 december 2018 Website: www.bostheaterproducties.nl

Gerelateerde artikelen:

17 december 2012 Soweto Gospel Choir voor het eerst met Kerst in Ne...