Het nieuwe album van Rob Favier: Zo Groen als Gras

30 apr
Onlangs is er een gloednieuwe CD verschenen van Rob Favier met als titel ‘Zo Groen als gras’. Het album bevat 15 liedjes en is goed voor bijna een uur luistergenot. Met deze productie onderstreept Rob weer eens dat hij een geheel eigen plaats inneemt binnen de christelijke muziek- en theaterwereld.

In zijn kenmerkende liedjes, van zeer uiteenlopende stijl, stelt Rob allerlei zaken aan de orde, zoals het westerse graaien naar altijd meer, het perfectionisme dat mensen tot wanhoop kan drijven en de vraag wie in Gods ogen nu eigenlijk écht een held is.

Steeds weer probeert hij de verbinding te leggen tussen het evangelie en het leven van elke dag waar Gods liefde geleefd moet worden. Maar altijd weer vanuit de wetenschap dat we het bij Hem mogen halen, omdat Hij onze lege handen wil vullen. Natuurlijk ontbreekt ook de humor niet. Zo staat er een lied op het album over de rel rond de inmiddels beroemde daktekst ‘Jezus redt’ en kunnen we meezingen met ‘De sjaal’, een carnavalesk lied over de sjaal waar Robs toehoorders tijdens zijn optredens aan breien en die inmiddels al meer dan tien meter lang is.

Favier zegt zelf over het album: “Het is de zoektocht van een kleine mens in het enorme weiland van de wereld, waar hij blootgesteld wordt aan regen en wind, maar ook mag genieten van de warmte van een stralende zon. Die mens ben ik. Die mens ben jij. Telkens ontdek ik weer dat Gods liefde al mijn verwachtingen overtreft.. Ik hoop nooit het punt te bereiken waarop ik me verbeeld dat ik het allemaal wel weet, want dat is het einde van de verwondering. Gelukkig voel ik me wat dat betreft nog steeds een beginneling, oftewel: Zo groen als gras.”

Er hebben zo’n achttien topmuzikanten hun medewerking verleend aan het album. De algehele muzikale leiding was in handen van Frans de Berg.

Rob Favier is theoloog, entertainer, zanger en liedjesschrijver. Hij heeft door de jaren heen al talloze optredens en diensten verzorgd. Men noemt zijn – uitsluitend Nederlandse - teksten "zeer sterk". De muziekstijl varieert van pop tot luisterliedjes tot cabaret of ergens er tussenin. Hij laat zich diep in zijn hart kijken. Warmte, humor en vooral kwetsbaarheid zijn de woorden waarin de teksten zich laten vangen.

Het is inmiddels Robs zesde album. Ook heeft hij drie boeken op zijn naam staan.
--------------------------
Datum: 30 april 2013 Website: www.robfavier.nl