Damascus werkt op nieuw album samen met andere artiesten

03 sep
Drie jaar na het succesvolle debuut ‘Tot Hier En Niet Verder’ komt op 1 november a.s. het langverwachte vervolg uit: ‘Zuivere Koffie’. Vandaag maken de rappers, die met hun debuut een Zilveren Duif wonnen voor ‘beste nieuwkomer’, de tracklist en het artwork bekend. Het nummer ‘Nieuwe Standaard’, een samenwerking met Rivelino, wordt als eerste nummer van het album, mét videoclip, op 1 oktober online gezet.


Niet eerder verwoordden Nederlandse gospelartiesten zich zo transparant en taboedoorbrekend als de rappers van Damascus op hun tweede album 'Zuivere Koffie'. Waar veel anderen de geestelijke schijn ophouden gunnen zij je een kijkje in hun diepste gedachten, plaatsen ze een kritische noot en maken ze op verfrissende wijze kenbaar wat hen gelukkig maakt.

Openlijk wordt verhaald over psycholoog-bezoeken, worstelingen met trots en geloofstwijfel. Begeleid door muzikale producties van een ongekend hoog niveau weten zij onder woorden te brengen wat veel anderen denken maar niet durven uit te spreken. Daarnaast is er ook sprake van een luchtige noot en een feestje op z'n tijd en dat alles bij elkaar maakt Zuivere Koffie waarschijnlijk het meest spraakmakende album van 2014.

Wat opvalt aan de tracklist is de verscheidenheid in gastartiesten op het album. Naast rappers James van de Fakkelbrigade, Amsterdammer op een Amerikaans label Jay-Way, NAMEK-artiest MC Prophet en Grote Prijs-finalisten HipHoop werken ook bekende namen uit de gospelscene mee. Bijdrages van Ralph van Manen, Kinga Bán, Orville Zichtermann en Fabian Willems maken van ‘Zuivere Koffie’ een gevarieerd en toegankelijk album. Het artwork is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Edens Media en Samsir Design.

Op 1 oktober komt de eerste videoclip van ‘Zuivere Koffie’ online, van het nummer Nieuwe Standaard. In de videoclip, geregisseerd door Lusano Pieter, worden Damascus en gastartiest Rivelino omringd door diverse christenen die op hun gebied een nieuwe standaard zetten.

Zuivere Koffie’ is vanaf 1 november beschikbaar bij alle christelijke boekhandels en de grote webshops. Meer informatie, muziek en een agenda met daarin de komende optredens is te vinden via www.damascushiphop.nl.
--------------------------
Datum: 03 september 2014 Website: www.damascushiphop.nl

Gerelateerde artikelen:

19 februari 2018 Album van Damascus feestelijk gelanceerd 12 september 2011 Debuutalbum Damascus verschenen