Country Trail Band presenteert nieuwe CD in City Café in Zwolle

11 mei
De Country Trail Band presenteert haar nieuwe CD Paradijsvogels tijdens een concert op zaterdagavond 16 mei 2015 in het City Café aan de Rieteweg 12 in Zwolle. Met plaats voor ongeveer 100 bezoekers en een sfeervolle inrichting is dit een perfecte locatie voor een concert waarbij er een hecht contact is tussen publiek en band. Dat is precies de bedoeling als de bekende country gospelband die avond haar nieuwe album presenteert.

Paradijsvogels zijn bontgekleurde zangvogels die voorkomen in Nieuw-Guinea en het noordoosten van Australië. Maar Paradijsvogels zijn ook mensen die niet passen binnen de gebruikelijke maatschappelijke kaders. Zowel letterlijk als figuurlijk past de albumtitel wel bij de Country Trail Band, die in 2015 maar liefst 30 jaar bestaat. Zo lang trekken deze ‘kleurrijke zangvogels’ al rond met een muziekstijl – christian country – waarmee ze op de muzikale kaart van Nederland een apart plekje innemen. En in een samenleving die steeds verder ontkerkelijkt, begint zingen over Gods liefde zo langzamerhand een bijzonderheid te worden.

Dat is wat de Country Trail Band al die 30 jaar heeft gedaan en blijft doen. De band begon met Amerikaanse country gospel maar wisselt al jaren Engelstalige albums af met Nederlandstalige. Op Paradijsvolgels staan 20 nieuwe Nederlandstalige liedjes van zanger/gitarist Wim Pols. Liedjes uit het leven gegrepen. In de teksten van de Country Trail Band vind je geen moeilijke metaforen. Het is meteen duidelijk waar het verhaal over gaat.
De teksten mogen onmiddellijk duidelijk zijn, ze blijven niet aan de oppervlakte. Met de jaren lijken de eigen nummers aan diepgang te winnen en daardoor ook de bediening van de band. Zelf zeggen ze daarover: “We zien om ons heen hoeveel mensen er door stormen in hun leven gaan. Het kan zijn door problemen in hun gezin of familie, met hun gezondheid of met hun werk. Hoe ouder we worden, hoe beter we de mensen begrijpen die we in het land ontmoeten. We hebben hun zorgen immers ook zelf meegemaakt. We willen vooral mensen bemoedigen. Als dat lukt met een lied op deze CD voelen we ons gezegend.

Zoals altijd wil de Country Trail Band met haar CD’s niet alleen muzikale zegen, maar ook een stukje materiële zegen verspreiden. Het volledige positieve saldo van de opbrengst van de verkoop van de CD ‘Paradijsvogels’ tijdens optredens gaat naar Simon en Renskje Schaaij in Zuid-Afrika die mensen helpen een betere opbrengst van hun landbouwgrond te krijgen, die maaltijden verstrekken aan arme kinderen en ouderen en evangelisatiewerk in gevangenissen doen.

Het CD presentatieconcert op 16 mei a.s. begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten. Het City Café vindt u naast het VEZ Centrum aan de Rieteweg 12 in Zwolle. Reserveren vooraf is niet nodig, maar het is aan te raden bijtijds aanwezig te zijn want de capaciteit van de zaal is beperkt.
Datum: 11 mei 2015 Website: www.countrytrailband.nl