Country Trail Band maakt Johannes de Heer-album

16 feb
Daar ruist langs de wolken is een CD met maar liefst 28 instrumentals: 26 bekende stukken uit de bundel van Johannes de Heer en 2 bonustracks. Achttien muzikanten werkten mee aan dit album van de Country Trail Band & Friends. Natuurlijk is de sfeer duidelijk country, maar de gastmuzikanten uit de klassieke muziek, pop, country en gospel zorgen voor volop variatie. Wat te denken van het aantal solo-instrumenten dat op het album te horen is: pedal-steel, dobro, viool, mandoline, panfluit, elektrische en akoestische gitaar, piano, orgel, banjo, mondharmonica, keyboards, accordeon en autoharp.

De Country Trail Band heeft een lange band met het repertoire uit de bundel van Johannes de Heer. Toen de groep in 1992 haar eerste country CD uitbracht, stond daarop een instrumentale uitvoering van Welk een vriend is onze Jezus. Daarna kwam in 2000 het album Tel uw zegeningen uit met liederen uit de bundel. Het werd met afstand de meest populaire CD van de Country Trail Band. Daarna volgden de DVD Breng dank en het dubbelalbum Breng het licht. Die allereerste instrumental bracht platenproducent Jan Quintus Zwart op het idee voor een instrumentaal album.

De muziek op Daar ruist langs de wolken klinkt warm en transparant. De arrangementen zijn bewust eenvoudig gehouden zodat de kracht van de melodieën goed tot uiting komt. De variatie zit vooral in de afwisseling met alle verschillende instrumenten.

Daar ruist langs de wolken is prima geschikt om ontspannen naar te luisteren op de achtergrond terwijl u in de auto zit of aan het werk bent. Ook kunt zelf meezingen. Daarom staan de teksten in het boekje. De band en de muzikale vrienden hebben met veel plezier en toewijding aan dit album gewerkt. Daar ruist langs de wolken bevat muziek die God verheerlijkt en mensen bemoedigt.

Daar ruist langs de wolken is uitgegeven op het Living Water Music label van JQZ Muziekproducties in Kampen.
Datum: 16 februari 2016 Auteur: Country Trail Band Foto: © Henk-Jan Oudenampsen Website: countrytrailband.org