Wim Bevelander komt met Nederlandstalige album Bootlegs

22 jan
Na het vakkundig gearrangeerde album dat vorig jaar april verscheen, komt er nu een cd met uitvoeringen van liedjes op een manier zoals velen Wim Bevelander kennen van zijn optredens in het land: spontaan, nu eens met een kwinkslag en dan weer bloedserieus. Vaak met enkel zijn akoestische gitaar en soms met een gelegenheidsformatie.

Het idee voor deze uitgave ontstond, toen bleek dat Jan Pronk van de TCC studio’s in Veenendaal een professionele audio-opname van een optreden door Wim Bevelander tijdens een festival op de Betteld in 2011 op zijn computer had staan. In de archieven van Wim lagen ook nog allerlei tapes en digitale registraties van optredens in o.a. Zierikzee en Dordrecht.

Na een zorgvuldige selectie bleef er een afwisselende verzameling van 20 liedjes over, waaronder een unieke registratie van het nummer Kontrast, vóórdat dit in een andere bewerking verscheen op de gelijknamige cd. Verder hoor je de befaamde Brabantse sketch over John met zijn duiven uit Eindhoven. Nummer 21 is een bijzonder extraatje.

Prijs: € 13.50
Distributie: Ecovata
Verwachte release: februari 2017
Datum: 22 januari 2017 Website: www.wimbevelander.nl