Unieke Nederlands-Duitse samenwerking op gebied van Gospel

16 mei
Op 23 juni vindt er een bijzondere samenwerking plaats van twee gospelkoren, The Glory Voices uit het Duitse Wilhelmshaven en The Young Christian Singers uit Leeuwarden. Het concert is de opmaat voor een culturele samenwerking tussen beide gospelkoren in de Friese regio in Nederland en Duitsland.

Beide koren kennen elkaar sinds najaar 2017. De eerste contacten werden toen gelegd en met een delegatie van The Glory Voices is in december de basis voor deze unieke culturele samenwerking gelegd.

Met dit concert op 23 juni organiseren The Glory Voices en gospelkoor The Young Christian Singers een unieke gospelervaring voor Leeuwarden. Met het zingen van African gospels, klassieke én hedendaagse gospels word je meegenomen in de verscheidenheid van gospelmuziek. Maar ook door de verrassende samenwerking tussen de beide koren, waarbij in totaal meer dan 50 zangers en zangeressen op het podium zullen staan. De koren worden begeleid door voltallige bands.

Met dit concert nemen beide gospelkoren je mee in wat hun verbindt en hoe ze weer van elkaar verschillen. Gospel betekent letterlijk ‘good news’ en dat nieuws delen, is wat hen samenbrengt. The Glory Voices staat onder leiding van Anna Rabea Pacheco en The Young Christian Singers staat onder leiding van Wilco Kloosterman uit Leeuwarden.

Op zaterdagavond 23 juni 20.00 uur heeft iedereen de kans om bij dit unieke concert aanwezig te zijn. Het concert wordt gehouden in de Bethelkerk (Huizumerlaan 102) in Leeuwarden.
De toegang is gratis!
Datum: 16 mei 2018 Website: www.youngchristiansingers.nl