Korendag Doetinchem biedt veelzijdige koren line-up

26 mei
Nederland wordt niet voor niets ‘korenland’ genoemd. We houden van zingen en ons land is rijk aan enthousiaste, uiteenlopende koren. Op zaterdag 9 juni zijn diverse koren van de partij op Korendag in Doetinchem, waar ze optredens geven die beoordeeld worden door een vakjury. Naast een zomermarkt wordt de dag afgesloten met een concert door juryleden Ralph van Manen, Rineke de Wit en Marcel Broekman.

Verschillende koren krijgen tijdens Korendag een podium, wat gedurende deze dag omlijst is met een gezellige kleinschalige markt. Op deze markt presenteren bedrijven, creatieve particulieren en goede doelen zich. Voor de kinderen zijn er eigen activiteiten. De Korendag is een terugkerend fenomeen in Doetinchem wat jong en oud bij elkaar brengt door middel van muziek.

Een vakjury beoordeelt de optredens van de deelnemende koren. Dit jaar bestaat de jury uit artiesten: Ralph van Manen, Rineke de Wit en Marcel Broekman. Als afsluiting van de dag verzorgen de drie zelf een concert onder de noemer ‘Ademen’. Het thema is bewust gekozen bij de ontspannen muziek. Iedereen heeft wel eens een adempauze nodig; een moment om rust te pakken en met andere ogen naar de wereld om je heen kijken.
Met 'Ademen' laten Ralph Van Manen, Rineke De Wit en Marcel Broekman de bezoeker daadwerkelijk even op adem komen. Even geen agenda of dringende afspraken, maar op je gemak luisteren naar muziek die de tijd en ruimte neemt voor rust en verwondering.
Het gelegenheidstrio speelt akoestisch liedjes die herkenbaar zijn uit het leven van alledag, maar ook liedjes die woorden geven aan processen als loslaten en vertrouwen.

Korendag in Doetinchem belooft dit jaar op deze manier een veelzijdige editie te worden. De Korendag vindt plaats in de Goede Herderkerk (Eikenlaan 10) van 12:00 tot 17:00 uur, met het ‘Ademen’ concert vervolgens van 19:30 tot 21:30 uur. Reserveren voor dit concert kan via www.ticketkantoor.nl/shop/Ademen.
Datum: 26 mei 2018 Auteur: Leon van Steensel Foto: © Henk-Jan Oudenampsen Website: www.ticketkantoor.nl/shop/Ademen