Het doel van de Lofprijzingsavond blijft God groot maken

26 jun
Op zaterdag 30 juni wordt in het kerkgebouw van De Rank opnieuw een Lofprijzingsavond gehouden. Na het succes van de avond in Kampen, die eind 2017 gehouden werd, heeft de organisatie besloten om het kerkoverstijgende initiatief opnieuw te organiseren. Opwekkingskoor Hodaya, dat onder leiding staat van Ria van Dijkhorst en toetsenist Wichert-Jan Koopman zullen muzikale ondersteuning verlenen, waar Wim Tollenaar uit Heerde zal spreken over het thema ‘Highway to … Jesus’.

De eerste Lofprijzingsavond die de driekoppige stuurgroep organiseerde, bracht ongeveer vierhonderd mensen naar het schoolgebouw van Ichthus College VIA. De tribune was vol. 'We gingen er als organisatie redelijk blanco in. Met honderd mensen zouden we tevreden zijn. Dat het er ongeveer vierhonderd waren, was geweldig om te zien', zegt Hilbert Steen Redeker. Ook over het verloop van de avond is de organisatie tevreden. Ard Wolfsen vertelt: 'De avond is goed verlopen, terwijl we toch met iets onbekends bezig waren. God werkte in ons midden; we werden gedragen in alles.' 'Na afloop heb ik meerdere mensen gesproken; ze waren enthousiast en blij. Vanuit het publiek kregen we signalen dat deze avond wel een vervolg mocht hebben', aldus Gerrit Kragt.

De positieve ervaring gaf de stuurgroep, die sinds kort ‘IJsselpraise’ heet, voldoende kracht en energie om een volgende Lofprijzingsavond te organiseren. 'Er moest een opvolger komen, gezien de reacties en de massale opkomst. Zaterdagavond 30 juni zal er daarom opnieuw een lofprijzings- en aanbiddingsavond zijn waarop God groot gemaakt kan worden. Dat blijft het hoofddoel van dit evenement', zegt Steen Redeker. 'Het moet geen concert of kerkdienst worden; we willen met een Lofprijzingsavond ook mensen bereiken die nauwelijks of niet naar een kerk gaan. Het is een avond met veel ruimte voor (samen)zang van opwekkingsliederen', vult Wolfsen aan.

IJsselpraise heeft ervoor gekozen om de tweede Lofprijzingsavond in IJsselmuiden te organiseren. 'Het is de doelstelling om het fenomeen in het najaar weer in Kampen te houden', zegt Kragt. 'Wij willen de Lofprijzingsavonden graag aan beide kanten van de IJssel organiseren', licht Steen Redeker toe. 'Het is mooi dat er met Opwekkingskoor Hodaya nu een koor uit de eigen plaats bijdraagt aan de avond. Met dit koor kan er voldoende meegezongen worden. Ook zullen twee jonge christenen door middel van zang en gitaar iets laten horen van Gods liefde voor de mensen. Het past prachtig bij onze Lofprijzingsavond', aldus Wolfsen. Daarnaast zal Wim Tollenaar uit Heerde, die al jarenlang voor de zendingsgemeenschap Jeugd met een Opdracht werkt, stilstaan bij het prikkelende thema.

De kerkdeuren van De Rank, De Bogaard 2, zullen op zaterdag 30 juni om 19.00 uur open gaan. De Lofprijzingsavond begint om 19.30 uur. Vermoedelijk is het programma om 21.00 uur afgelopen. De toegang is gratis; wel zal er gecollecteerd worden ter bestrijding van de onkosten. Na afloop van het programma is er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee.
Datum: 26 juni 2018 Auteur: Niek Teune Website: www.hodaya.nl

Gerelateerde artikelen:

16 maart 2017 Opwekkingskoor Hodaya onderscheidt zich van de massa