Israelische Sarah Liberman op tour door Nederland

14 aug
In het jaar dat Israël 70 jaar onafhankelijkheid viert, zijn veel ogen op het land en zijn rijke cultuur en historie gericht. Voor de Israëlische Sarah Liberman is die geschiedenis een altijd aanwezige, rijke bron die haar inspireert tot moderne aanbiddingsmuziek met een zeldzaam perspectief; liederen voor een nieuwe generatie gelovigen, met wortels in de cultuur van het land. In oktober komt ze naar Nederland voor drie optredens, ondersteund door een projectkoor van The Choir Company.

Sarah Liberman is een van de meest geliefde aanbiddingsleiders in wat ook wel het ‘messianic worship’-genre wordt genoemd; moderne aanbiddingsmuziek door joodse gelovigen met herkenbare wortels in de joodse cultuur en geschiedenis. Liberman leidt Ascend Carmel Worship, een aanbiddingsgemeenschap in Israël met een duidelijk doel: God kennen en Zijn Aanwezigheid zoeken. Met een jong team reist Liberman daarvoor niet alleen door Israël, maar over de hele wereld. Ze heeft een passie om mensen mee te nemen op wat ze een ‘driestapsreis naar God’ noemt: bij Hem komen, Hem ervaren en hierdoor veranderd worden. In haar moderne aanbiddingsmuziek (grotendeels Hebreeuws maar ook Engelstalig) klinken inheemse invloeden onder haar meeslepende stem. Het is aanbiddingsmuziek die vertrouwd aanvoelt en toch verrast. En dat zal zeker gelden voor de concerten die Liberman in oktober geeft in Nederland!

Tijdens de optredens in Zwolle, Aalsmeerderbrug en Rotterdam zal Sarah ondersteund worden door een projectkoor van The Choir Company onder leiding van Maarten Wassink. Eerdere tours waaraan deze projectkoren hebben meegewerkt, waaronder concerten met Paul Wilbur, lieten horen hoe concerten veranderden in een echte belevenis.

Data en locaties:
5 oktober – Verrijzeniskerk, Bachlaan 150, Zwolle
6 oktober - Levend Evangelie gemeente, Kruisweg 55, Aalsmeerderbrug
7 oktober - Kom en Zie, Boezemweg 166, Rotterdam
Datum: 14 augustus 2018 Auteur: events4Christ Website: www.events4christ.nl