Reni en Elisa Krijgsman in concert met Le Groupe Evangelique

18 nov
Zaterdag 17 november gaf Le Groupe Evangélique een concert in de christelijk gereformeerde kerk De Ark in Mussel. Het was een prachtig concert: mooie liederen met een duidelijke Bijbelse boodschap, professioneel uitgevoerd met prachtige koorpartijen, en ondersteund met creatieve muzikale arrangementen. Daarnaast zongen ook Reni en Elisa Krijgsman een aantal liederen. De volle zaal genoot zichtbaar van de prachtige optredens.

Le Groupe Evangélique is een gospelgroep met 24 enthousiaste leden. Het repertoire bestaat uit hedendaagse gospelmuziek en is hoofdzakelijk Nederlandstalig. De zang wordt ondersteund door een drietal muzikanten: een drummer, een toetsenist en een basgitarist. Le Groupe Evangélique wil graag de goede en blijde boodschap doorgeven, waarin het geloof in Jezus Christus centraal staat. Dit doet de groep al bijna 50 jaar in verschillende kerken en geloofsgemeenschappen in het noorden van het land (Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel).

De groep is in 1969 gestart vanuit de baptistengemeente in Emmen. Het was een van de eerste gospelgroepen in Nederland, naast de in de jaren ’70 bekende groepen als The Burning Candles, The Lighters, The Singing Followers en The Lightbearers. Deze laatste groepen bestaan niet meer, maar Le Groupe Evangélique dus nog wel. Het is bijzonder dat een gospelgroep zo veel jaren actief blijft. De samenstelling is natuurlijk door de jaren heen regelmatig gewijzigd, en er zijn geen deelnemers van het eerste uur meer actief betrokken bij de groep. Maar de boodschap van de liederen is nog steeds dezelfde: Jezus Christus – de weg, de waarheid en het leven; aan het kruis gestorven voor onze zonden; opgestaan en verhoogd in de hemel.

Komende concerten:

Stadskanaal, 25 november 2018
Oosterkadekerk aan de Oosterkade 5

Emmen, 16 december 2018
Kerst Sing Inn in De Wegwijzer te Emmen.

Emmen, 23 december 2018
Optreden Emmen in De Bron aan de Hesselterbrink 2
Datum: 18 november 2018 Auteur: Redactie Gospelpodium Foto: Henk-Jan Oudenampsen Website: www.legroupeevangelique

Gerelateerde artikelen:

01 november 2010 Jubileum Le Groupe Evangélique 27 oktober 2010 Le Groupe Evangélique viert 40 jarig jubileum