Strandheem Festival met Paul Baloche en Kees Kraayenoord

04 jan
De afgelopen jaren is het Strandheem Festival uitgegroeid tot één van de grootste christelijke festivals van Nederland. De editie van 2020 belooft nu al memorabel te worden. Tijdens het vierdaagse evenement (21-24 mei) zullen onder andere de Amerikaanse aanbiddingsleider Paul Baloche, en het Nederlandse Mozaiek Worship met Kees Kraayenoord een concert geven. Ook zullen de populaire Nederlandse bands Sela en Trinity van de partij zijn!

Het Strandheem Festival begon decennia geleden als openlucht-evangelisatie en is de laatste jaren sterk gegroeid en uitgebreid. Het uitgangspunt bleef altijd hetzelfde: het evangelie op een laagdrempelige manier bij jong en oud brengen. Op 23 mei 2020 gebeurt dat in de vorm van een Worshipavond met Paul Baloche, Kees Kraayenoord en Mozaiek Worship; de eerste namen die bekend zijn gemaakt voor de editie van komend jaar. Voor deze avond kunnen losse tickets gereserveerd worden.

Paul Baloche heeft een bijzondere band met Nederland. De Amerikaan trad hier vaker op en maakte zich zelfs een beetje Nederlandse taal eigen tijdens memorabele optredens. Hij nam een album op in het Nederlands met behulp van onder andere Forever Worship. Baloche schreef liederen als ‘Open the Eyes of My Heart’ en ‘Above All’, die inmiddels breed bekend zijn – ook in hun Nederlandse vertalingen voor de bundel Opwekkingsliederen. Tijdens zijn optreden op Strandheem zal Paul naast deze bekende voorbeelden ook gloednieuwe muziek brengen van zijn nog te verschijnen nieuwe album.

Mozaiek Worship en Kees Kraayenoord zullen op het Strandheem Festival doen wat hun passie heeft: mensen meenemen in aanbidding en getuigen van de lokale kerk als hoop voor de wereld. De groep komt zelf voort uit zo’n lokale gemeente: Mozaiek0318 in Veenendaal. Kees Kraayenoord was langer actief als aanbiddingsleider voor hij voorganger werd in de gemeente die inmiddels ook op andere plekken in het land actief wordt. Afgelopen jaar presenteerde het collectief haar nieuwe album ‘Jezus Overwinnaar’ met daarop het gelijknamige lied, wat ongetwijfeld een van de meest omarmde en gezongen liederen van de afgelopen jaren is.

Het Strandheem Festival wordt ieder jaar georganiseerd in het Hemelvaartsweekend. Op het grote, gezellige festivalterrein staan vele tenten en er worden doorlopend activiteiten gehouden, zoals gospel-/praise diensten, concerten, gezinsdiensten, een jongerenprogramma (Uwave), workshops, seminars en diverse kinderactiviteiten. Het afgelopen jaar bezochten meer dan 11.000 mensen het festival. Meer informatie is te vinden op www.strandheemfestival.nl.

De toegang tot het festival is op alle dagen gratis, alleen voor de concertavonden op vrijdag en zaterdag in de grote tent wordt entree gevraagd. De verwachting is dat deze avonden weer helemaal uitverkocht zullen raken, het advies is niet te lang te wachten met reserveren.

De kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.eventsforchrist.nl/event/paul-baloche-en-kees-kraayenoord-op-strandheem-festival-2020.
Datum: 04 januari 2020 Auteur: Events4Christ Foto: Events4Christ Website: www.eventsforchrist.nl