Reflex The Gospel Celebration Tour 2020 in Apeldoorn

13 jan
Velen weten natuurlijk dat Scandinavië en vooral Noorwegen niet alleen bekend is van de prachtige natuur en landschappen, maar juist bekend is vanwege de hedendaagse gospel. Meer dan dertig jaar geleden zijn er een groot aantal gospelkoren opgericht zoals ook destijds gebeurde in Duitsland en Nederland.

De bekende Noorse groepen hebben vaak een voorbeeld rol vervuld dankzij hun ervaring en kwaliteit. Een van de topkoren van Scandinavië is natuurlijk ‘Reflex’ uit Oslo in Noorwegen. Deze formatie van 16 jonge zangers en zangeressen en bandleden kunnen terugkijken op een gospel actieve historie.
De oprichting was in 1977 en in 1985 werd het debuutalbum uitgebracht dat direct inde top van de Noorse hitlijsten kwam. Sinds dat moment volgden er 24 andere CD producties en contracten met BMG en GMI Music Partners en diverse TV optredens.

Sinds de oprichting staat het koor onder de deskundige en breed georiënteerde musicus Martin Alfsen, die de meeste muziek voor het koor zelf schrijft. Dit geeft de liederen de onmiskenbare stijl van arrangementen typische koor geluid, niet te hectische Scandinavische gospel, maar een eigen karakteristieke kleur en harmonie van tekst en muziek.

De Duitse ‘Badische Zeitung’ schreef in oktober 2003; “Tussen Bach en Abba”. Met 23 CD producties, meer dan 300000 verkochte exemplaren, concerten met gospelsterren als Andraé Crouth, Richard Smallwood, Bebe & Cece Winans en Ingrid Arthur en de tours en optredens in vele Europese landen, maakt REFLEX tot een van de meest succesvolle gospelkoren van het continent. Het feit dat zelfs de Amerikaanse gospelster Kurt Carr Martin Alfsen’s composisite van “Mighty river” gebruikt, onderstreept het niveau van de Noren.

Vrijdag 28 Februari in Menorah, Apeldoorn: Info en Kaarten: www.goodnewschoir.nl/reflex
Datum: 13 januari 2020 Auteur: Roelf Roelfs Foto: Good News Choir Website: www.goodnewschoir.nl/reflex