Andre van Zyl komt met nieuwe single: Dichtbij

13 maa
De zanger en aanbiddingsleider uit Zuid Afrika, André van Zyl (bekend van o.a. ‘In de hemel is de Heer’), komt dit voorjaar met een nieuw album: Gaze. Voorafgaand aan deze release, zullen er 3 singles uitgebracht worden. De eerste met de titel ‘Throne’ is al te beluisteren. De tweede single ‘Dichtbij’ zal in het Nederlands en het Engels uitkomen.

Een sterke en krachtige gemeente
'Dichtbij’ is ontstaan tijdens een songwriting workshop van André in zijn thuisgemeente (De Stadskerk, Groningen). De aanwezigen kregen de opdracht om een lied te schrijven over Efeze 3:14-19: een gebed van bemoediging voor de gemeente waarin Paulus bidt dat de Vader zijn gemeente sterk en krachtig zal maken door Zijn Geest en dat ze geworteld zullen zijn in Zijn liefde als fundament. De groepen kwamen terug met prachtige ideeën en deze waren de basis voor het maken van dit lied, welke samen met goede vriend Edwin van Renesse afgeschreven is.

God is dichtbij
De refreinen komen uit Jakobus 4:8: 'Nader tot God en Hij zal tot U naderen'. André: 'Ik kan begrijpen dat er mensen zijn die vraagtekens hebben over de tekst 'Ik kom dichterbij'. Hoe kun je 'dichterbij' een God komen die alomtegenwoordig is en in ons woont door Zijn Geest? ‘Ik kom dichterbij’ is een andere manier om te zeggen 'Ik nader tot U’. 'Ik kom dichterbij’ is het een gebed dat ik bid als ik Bijbel ga lezen. Ik zeg als het ware: Hier ben ik Heer, spreek door Uw Woord, ik wil dichterbij de waarheid komen. Wanneer ik dichter bij de waarheid kom, dan kom ik dichter bij U, want U bent de Waarheid. Het slotrefrein gaat over de werkelijkheid, die we allemaal dieper op ons mogen laten inwerken: 'U bent dichtbij’.

‘Dichterbij’ en ‘Near’ zijn vanaf vandaag te beluisteren via alle gangbare streamingsdiensten. Dit nummer uit op een bijzondere manier het verlangen om dichterbij de Vader te leven en beantwoordt tevens dit verlangen door te wijzen op de realiteit dat Hij dichtbij is.
Datum: 13 maart 2020