Kinderkoor Make Some Noise Kids maakt nieuwe single

05 aug
Vrijdag 9 juli komt de nieuwe singel en videoclip REAL DEAL van het populaire christelijke kinderkoor Make Some Noise Kids (MSNK) uit. MSNK staat bekend om de actuele onderwerpen die ze in de kinderliedjes verwerken. Dit nieuwe lied 'REAL DEAL' is daar zeker een voorbeeld van.

Kinderen krijgen heel veel informatie binnen. Via tv, YouTube en verschillende app's. Maar ook bij kinderen speelt de vraag: Wat is nep, wat is echt. Het mooie voorkomen op social media foto's, filters, rijkdom, theorieën over van alles en nog wat.... Ook kinderen weten soms niet meer wat ze wel of niet kunnen geloven.

Ook Demi en Amy, leden van het koor, delen hun haar ervaringen:

Waarvan dachten jullie dat het echt was, maar bleek het nep te zijn?
- Demi: Vaak zie ik dat op bijvoorbeeld social media. Mensen zien er super mooi uit, maar dan blijken ze gephotoshopt te zijn. Alles wat, volgens hen, niet mooi is wordt veranderd.
- Amy: Een meisje in de buurt waarvan ik dacht dat ze een echte vriendin was, maar dat bleek niet zo te zijn. Ze liet me zomaar opeens achter.

Wat is voor jullie de 'Real Deal'?
- Demi: God is voor mij de real deal. Bij Hem mag ik zijn zoals ik ben en niet zoals anderen willen dat ik ben of hoe anderen vinden dat je eruit hoort te zien. Hij houdt van mij zoals ik ben, zonder maskers en filters!
- Amy: God is Real. Hij heeft met mij een echte deal gesloten. Hij verlaat mij niet en is trouw.

Wat helpt jullie om echt van nep te kunnen onderscheiden?
- Demi: Op de basisschool kregen wij een les over mediawijsheid. Dit helpt wel. Zo leer je meer over sociale media en wat echt en nep is. Blijf vooral nuchter en denk niet dat iedereen behalve jij perfect is, want dat is niet waar. Jij bent mooi zoals jij bent!
- Amy: Met mijn geloofsogen kijken. Dus niet alleen kijken naar wat je met je gewone ogen ziet, maar verder proberen te kijken. Een jongen in mijn klas doet vaak boos. Scheld en is ook wat stevig veel kinderen mogen hem niet zo. Maar ik probeer hem te zien met Jezus zijn ogen.
"REAL DEAL" is vanaf vrijdag te bekijken en te beluisteren
Datum: 05 augustus 2021 Auteur: Klaasjan Leenheer Foto: Videostill Website: www.makesomenoisekids.club