Songwriters collectief Yfeel komt met tweede single: Wacht ik op jou

29 sep
Songwriters collectief Yfeel brengt op 1 oktober hun tweede single “Wacht ik op jou” uit. Het nummer is geďnspireerd op het verhaal van Esther. Zij maakte een eenzame periode door na de geboorte van haar zoontje, een dag voor de corona lockdown. Ze was namelijk in verwachting van een tweeling, verloor een van de twee kindjes door een miskraam, en kon haar gemengde gevoelens van verdriet en blijdschap na de geboorte van haar zoontje nauwelijks met anderen delen.

Speciaal voor Esther schreven de mannen van Yfeel het lied “Wacht ik op jou”. Een duet dat gaat over eenzaamheid, maar vooral ook over het belang van vriendschap en trouw in goede en slechte tijden. Gezongen door William Wixley en Abigail Martina.

Is er dan iemand die me ziet?
Al in de eerste zin van het lied stelt zanger William Wixley een beeldende vraag: “Hoe stevig staat een boom als de grond er onder wegvalt?”. Het antwoord lijkt eenvoudig, maar een couplet verder zingt hij: “Wie staan er om mij heen wanneer ik omval van verdriet? Is er dan iemand die me ziet?” De standvastigheid van een boom in de verschillende seizoenen van het leven vormt een krachtige metafoor.

Een krachtig singer/songwriter duet
Over het ontstaan van de song vertelt drummer en songwriter Sjoerd Krijtenburg: “Toen we aan deze productie begonnen hadden we natuurlijk een bepaald idee bij de muzikale richting, namelijk energieke pop waarin we al onze productie skills en ideeën kwijt zouden kunnen. Maar juist de verhalen die we te horen kregen hebben ons muzikaal gezien op een compleet ander spoor gebracht. De combinatie van de prachtige stemmen van William en Abigail en de eerlijke tekst maken “Wacht ik op jou” een kwetsbaar en intiem singer-songwriter duet a la Ed Sheeran. We zijn gegaan voor de ziel van het liedje en voor de taal van ons hart: Nederlandstalig dus.”

William Wixley en Abigail Martina
William Wixley begon ooit als rapper maar gooide vooral hoge ogen als zanger van zijn band Wixley, waarmee hij een graag geziene gast was bij radiozenders als 538, 3FM en Radio2. Tegenwoordig is hij vooral actief als singer/songwriter en producer voor andere artiesten.

Abigail Martina is zangeres, songwriter en influencer en o.a. bekend van haar deelname aan de liveshows van The Voice Of Holland en de succesvolle “Abi’s soul sessions” in Club Dauphine in Amsterdam. Ze staat bekend om haar uiterst warme/ heldere soulvolle stem en Motown Gospel stijl.

Week tegen de eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid 2021 vindt plaats van 30 september t/m 7 oktober en wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS. In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal en worden allerlei initiatieven georganiseerd om eenzaamheid onder de aandacht te brengen en tegen te gaan.

Mini documentaire
In de weken na de release van de single “Wacht ik op jou” komt de bijbehorende mini documentaire uit waarin filmmaker Martijn Doornenbal het verhaal van Esther in beeld heeft gebracht. Ook is hierin te zien hoe het lied voor het eerst aan Esther wordt gepresenteerd op een locatie die een bijzondere plek heeft in het leven van Esther en haar gezin.

Over Yfeel
Yfeel is een groep songwriters, producers en muzikanten die zich graag laat inspireren door persoonlijke verhalen van mensen. “Wacht ik op jou” is een duet tussen zangeres William Wixley en zangeres Abigail Martina, ondersteund door gitarist Chris den Dulk, pianist Eljakim Okkerse en drummer Sjoerd Krijtenburg. De single is te beluisteren via Spotify, YouTube en andere bekende streamingdiensten.
Datum: 29 september 2021 Auteur: Reck Music - Jair Sagstrom Foto: Reck Music Website: www.reckmusic.nl

Gerelateerde artikelen:

29 oktober 2021 Adem Project komt met een nieuw lied voor de kerk