Eerste album van Eline Bakker komt vandaag uit

08 okt
De christelijke zangeres Eline Bakker brengt vandaag haar eerste album uit. Op ‘Terug naar Eden’ staan veertien Nederlandstalige aanbiddingsliederen. Om het album uit te kunnen brengen werd begin maart een crowdfundingsactie gestart. Binnen drie dagen doneerden mensen ruim 12.000 euro en was het streefbedrag al binnen. Het wachten wordt nu beloond met een prachtig album!

De christelijke zangeres uit Steenwijk is bekend van liederen als ‘Jezus Overwinnaar’, ‘Abba’ en ‘Door en door goed’. In de afgelopen tijd bracht ze al twee nummers van haar nieuwe album uit, namelijk ‘Mijn Verlosser leeft’ en ‘Geef me Jezus’. De nummers zijn ontzettend goed ontvangen en gaven al een veelbelovend voorproefje van het nieuwe album.

Een reis vol zoeken en ook gevonden worden
‘Terug naar Eden’ is een reis geworden vol zoeken en twijfels maar uiteindelijk van gevonden worden. Eline was vanaf haar zestiende vol van Jezus en ze was ervan overtuigd dat ze dat vuur nooit kwijt wilde raken. Toch kwam er een moment waarop ze aan alles begon te twijfelen en waar ze het geloof en God door haar vingers voelde wegglippen. Een klein kwetsbaar geloof bleef over en het voelde voor de zangeres alsof ze terug was in Eden. ‘’Het voelde alsof ik daar lag zonder poeha. Zonder woorden die anderen het hadden gegeven. Dat wat ècht is, dat bleef over.’’

Eline is dankbaar dat ze de zoektocht heeft mogen doormaken, omdat ze daardoor ook heeft geleerd dat God haar vasthield. ‘’Ook als je het soms niet voelt, Hij blijft.’’ De aanbiddingsleidster hoopt dat het album de luisteraars handvatten biedt om tot een diepere intimiteit met God te komen.

Een afwisselend album
De veertien liederen op het album zijn mooi en afwisselend. Zo zijn er nummers waarin de zangeres zingt over het goede nieuws en waarbij dat natuurlijk uitbundig gevierd wordt, maar ze zingt ook kleine en kwetsbare nummers waarbij Eline haar zwakte en ook soms onbegrip onder woorden heeft proberen te brengen. De rode draad blijft dat door alle nummers heen een passie en liefde voor Jezus doorklinkt en ook een bemoediging dat Hij er is en blijft in alle seizoenen van ons leven.

Vier concerten om lancering te vieren
Om het album te promoten en te vieren, tourt de zangeres in de weekenden van oktober door Nederland met vier concerten. Op de dag dat ‘Terug naar Eden’ uitkomt start ze in Amsterdam en op 30 oktober eindigt ze in Zwolle. Ook Groningen en Oud-Beijerland worden aangedaan.

Voor de concerten zijn nog plaatsen beschikbaar. Tickets zijn verkrijgbaar via Events For Christ.
Datum: 08 oktober 2021 Auteur: Inspire Records - Jochebed Neuteboom Website: www.eventsforchrist.nl