Gloednieuw Remix Album van Reyer

15 okt
Nadat hij dit jaar 3 gloednieuwe remixen dropte, is het langverwachte album van Reyer eindelijk daar: Worship: The Remix Project - Volume 3. 12 bekende worship-nummers die zichzelf wereldwijd bewezen hebben in de afgelopen jaren zijn - zoals we inmiddels van Reyer mogen verwachten - in een nieuw en fris jasje gestoken. Van Pop tot Reggaeton, van Gospel tot Chill House, alles (en iedereen) komt voorbij.

"Inmiddels is het een patroon wat een ieder die mij volgt kan verwachten,' legt Reyer uit. 'Grofweg 1 keer in de twee jaar breng ik een worship album uit zoals 'Hoop in Mij' of recentelijk nog 'Ik ben', met eigen geschreven liederen die de kerk in Nederland kan zingen, en in de tussentijd ben ik bezig met een ontzettend leuke hobby en dat is bestaande worship songs remixen.' Wat begon als experiment in 2013 met 'Gods Great Dance Floor' van Martin Smith en Chris Tomlin, is na 8 jaar uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen in kerken, jeugddiensten en zelfs nachtclubs.

De 32-jarige muzikant uit Arnhem is er zelf regelmatig nog verbaasd over. "Dat muziek die je in je eigen studiootje in Nederland maakt voor de lol, jaren later letterlijk door speakers en koptelefoons in Peru, Brazilië, Iran en Australië klinkt - in sportscholen, auto's en zelfs in nachtclubs waar mensen tot bekering zijn gekomen bedenk je zelf gewoon niet. Dat is iets waar ik geen credit voor kan nemen maar wel op een of andere manier deel van mag zijn."

Inmiddels is de lijst remixen imposant te noemen, met bijna veertig remixen. Ook de lijst aan vocals die te horen zijn op de tracks groeit door, met als voorbeelden Elvis E en Kees Kraayenoord die op het nieuwe album meezingen. Kenmerkend voor Reyer, die er bekend om staat van samenwerken te houden.

Voor het eerst zijn er ook internationale stemmen te horen op de remixen. Alaina Cross, Anna Benton en Skye Reedy (backing vocalist bij Michael W Smith & Travis Cottrell), zijn ook gestrikt voor 3 nummers. Reyer: "Ik wilde dit album nog een stapje verder gaan. Er is iets met het horen van Engelse tekst gezongen door een native speaker, uit Amerika of the UK. Je hoort gewoon dat het klopt. En het was voor mij een mooie uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Hoe is het me gelukt? Gewoon via Instagram!"

De kans is klein dat je niet tenminste enkele van de tracks op het nieuwe album gaat herkennen of kunt meezingen. O.a. 'Great Are You Lord', 'The Blessing' en 'Lion & The Lamb' zijn liederen die onderhanden zijn genomen door de Nederlandse worship artiest. 'Worship: The Remix Project Vol 3' is vanaf nu op alle bekende platforms te luisteren en is tevens verkrijgbaar in de webshop van Reyer zelf.
Datum: 15 oktober 2021 Auteur: Inspire Records - Jochebed Neuteboom Foto: Reyer Music Website: www.reyer-music.com