Damasus brengt lied uit over oorlog in Oekraine

16 maa
“Merk dat de gebeurtenissen van de afgelopen dagen me behoorlijk bezighouden. Had dan ook het gevoel dat ik het wat van mij af moest schrijven. Als het niks is, is het ook oké. Dan ben ik het in ieder geval kwijt…”

Een appje van Martee met die woorden zette de ontwikkeling van een nieuw lied in gang. Martee is vanuit zijn werk al een half jaar betrokken bij de opvang van vluchtelingen uit Afghanistan. In die rol hoorde hij persoonlijke verhalen van vluchtelingen over wat de oorlog met hen deed. “Ik had al langer dat het gevoel dat ik daar wat over moest schrijven. Met de situatie in Oekraďne merk je dat die verhalen opeens op een andere manier dichtbij komen. Vandaar dat ik dat appje stuurde: vanuit de drang om woorden te geven aan wat ons allemaal raakt. Zonder een kant te kiezen en met name ook met het verlangen om deze verhalen te verbinden met die van andere vluchtelingen verder weg. Wat doet dat met ons, welke verantwoordelijkheid nemen we daarin?”Radiostilte
In coronatijd bleef het stil vanuit Damascus: “Na onze clubtour en het afscheid van Frenzy was het even zoeken naar hoe verder te gaan. Op de achtergrond werd wel nieuw materiaal geschreven maar je mistte in de afgelopen tijd toch de energie van live optredens” aldus MaddoC. "Nu er weer meer mogelijk is hebben we enorm veel zin om te werken aan een nieuw album en na te denken over toffe plekken om op te treden."

Het nieuwe lied Kyiv werd van een bijpassende productie voorzien door David Kielman, de mixing en mastering is gedaan door David Boogerd. Damascus werkt in de nieuwe samenstelling met Eline, Martee en MaddoC aan een nieuw album dat begin 2023 moet verschijnen.
Datum: 16 maart 2022 Auteur: Matthijs Hemink Foto: Damascus Website: www.damascushiphop.nl