Twee nieuwe paasliederen van Eric Lagerstrom

01 apr
In de aanloop naar Pasen toe, brengt Eric LagerstrŲm twee nieuwe liederen uit: 'Zie het Lam van God' en 'Dona Nobis Pacem'. 'Zie het Lam van God' is een paaslied dat hij eerder als demo uitgaf en al op Groot Nieuws Radio te beluisteren is. Het lied, opnieuw gemixt en gemasterd, is ook te beluisteren via de bekende streamingsplatformen. Met dank aan het vioolspel van Peter van Essen en de zang van Bertina Grijpstra, die het lied tot nieuwe hoogten brengen.

Daarnaast is het lied Dona Nobis Pacem uitgekomen. Het betekent in het Latijn 'Geef ons vrede'. En in tijden van oorlog is dat een gebed en een wens die wij graag zien uitkomen.

Eric LagerstrŲm is bij het grote publiek qua naam dan misschien niet heel bekend, hij is wel al lange tijd betrokken bij verschillende artiesten, groepen en albums die in menige huiskamer klinken. Zo was hij 13 jaar lang betrokken bij de bekende Ronduit Praiseband als toetsenist, arrangeur en muzikaal leider. Eric mocht van dichtbij meemaken hoe, door Ronduit Praise heen, scheidingsmuren tussen kerken afbrokkelden en hoe christenen van diverse achtergronden samen God aanbaden.

Daarnaast was Eric onder andere muzikaal leider van EO's Classic Gospel Festival, medeoprichter van de jazzformatie Seraph en muziekproducer van talloze TV programma's en CD/DVD producties. Ook was Eric lid van de selectiecommissie voor de muziekbundel van Opwekking en arrangeur en muzikant bij de conferenties van de stichting.

De muzikale projecten lopen behoorlijk uiteen, maar een rode draad in zijn muzikale avontuur is aanbidding. Eric's levensbestemming is dan ook verwoord in Psalm 57:10 ('Ik zal U loven onder de volken, o Heere! Ik zal U psalmzingen onder de natiŽn'). Dit bracht hem naar diverse landen, onder andere BelgiŽ, Duitsland, Estland, Zweden, India, IndonesiŽ en IsraŽl.

Het laatstgenoemde land heeft een bijzondere plek gekregen in zijn hart en in zijn bediening. Eric kwam regelmatig op uitnodiging naar IsraŽl. Al snel kreeg hij visie voor het land en het Joodse volk. Die visie geeft hij nu graag door, onder andere via zijn muziek. Zo draait het album 'Here Is Your God' voor een belangrijk deel om deze visie. Onlangs heeft Eric een eigen arrangement van het volkslied 'Hatikvah' opnieuw uitgegeven.
Datum: 01 april 2022 Auteur: Jair Lagerstrom Foto: Eric en Tanja Lagerstrom - Audiobits Website: www.stichtingreck.nl