Zwaarbepakt maar lichtvoetig door het leven

15 jun
Wat zou het lekker zijn als iemand anders eens in jouw schoenen zou kunnen staan. Gewoon om zelf even afstand te doen van het (soms) zwaarbepakte leven.

Want het klinkt zo makkelijk: “leg al je lasten bij Jezus neer”. Maar in de praktijk zeulen we toch een aardige rugzak vol vragen en ervaringen mee. Gelukkig zegt Jezus dat als je met Hem optrekt, Zijn juk zacht is en Zijn last licht is. Is het mogelijk om met Jezus je weg zwaarbepakt, maar lichtvoetig te gaan?

Naast de liefde voor Jezus klinkt in dit lied de liefde voor de Nederlandse taal door. Het zit vol met uitdrukkingen en spreekwoorden die iets zeggen over voeten, schoeisel en lopen. We bepalen zelf hoe we ‘de dag instappen’. Om je stappen samen met Jezus te zetten is
volgens dit lied de enige manier om niet de benen te willen nemen voor alles wat lastig is, maar met ons oog op Jezus gericht onze weg te gaan.

‘Lichtvoetig’ is onderdeel van het in maart 2022 uitgebrachte album ‘Levensecht’

Marieke Sleurink (1982) is een Nederlandstalige singer-songwriter en schrijft voornamelijk luisterliedjes met een vleugje kleinkunst. Hierin is aandacht voor haar geloofsleven, maar altijd met ruimte voor interpretatie van de luisteraar. Na in augustus 2021 een online EP uitgebracht te hebben, volgde in maart 2022 het volledige album ‘Levensecht’ zowel fysiek als online.
Datum: 15 juni 2022 Foto: Esther Langenberg Fotografie Website: www.mariekesleurink.nl

Gerelateerde artikelen:

04 maart 2022 Nieuw album van Marieke Sleurink: Levensecht