De veelkleurige band Trinity brengt nieuwe EP uit: Trinity Street

16 jun
De veelkleurige wereld-pop band Trinity brengt 17 juni aanstaande Trinity Street uit in samenwerking met The Fuel Music. De gloednieuwe EP Trinity Street is vanaf 17 juni beschikbaar op alle digitale streaming platforms en bevat een up-tempo, dansbare titel track, een cover van Mumford & Sons ("Awake My Soul") naast 3 nieuwe nummers die werden geinspireerd door een bezoek aan het platteland van Ierland.

Na de pandemie hadden de Trinity-broers Johan (akoestische gitaar), Elbert (lead vocals, fluiten, saxofoon en Niek (drums, percussie) en hun vriend Bert Bos (bas) behoefte om op reis te gaan naar Ierland om nieuwe muziek te schrijven. Ze reisden naar Ierland omdat dit de plek is waar hun liefde voor folk muziek en Keltische spiritualiteit begon. De Ierse twist die zichtbaar is in hun sound en teksten, de akoestische aanpak van hun nummers en hun vermogen om overal een feestje te bouwen is iets waar ze wereldwijd om bekend staan.

"Als 16-jarigen gingen we naar iedere zomer naar Ierland om op een boerderij te werken en missie werk te doen op het strand", vertelt Elbert. "In de loop van de jaren zijn we goede vrienden geworden van de Morrisons op Hartwell, een boerderij die net zo prachtig is als zijn naam, vlakbij Dublin en de Wicklow Mountains. We besloten hen te bezoeken en nieuwe nummers te schrijven en het resultaat daarvan is dit nieuwe album met duidelijk folk sound."

"Trinity Street eert het verleden terwijl het tegelijk ook vooruit kijkt naar de toekomst," gaat Elbert verder. "Met een kinderlijk vertrouwen en oprechte verwondering zien we uit naar God in vriend en vreemdeling en zoeken we hem ook in de eerste incarnatie: de schepping. ‘Trinity Street’ is een uitnodiging om deel te worden van de dwaze familie. Om de hele nacht te dansen tot een nieuwe morgen aanbreekt, vol van schoonheid en meer dan genoeg liefde voor iedereen."
Datum: 16 juni 2022 Foto: © Henk-Jan Oudenampsen Website: www.bandtrinity.com