Spetterend concert in Apeldoorn van blackgospelkoor Grace and Glory

27 jun
Gospelkoor Grace & Glory gaf zaterdagavond een prachtig hoopvol concert in theaterzaal Menorah in Apeldoorn. Onder de inspirerende en enthousiaste leiding van Talitha Nawijn zong het koor een mix van gospel en praiseliederen. Pianiste Denise Brand verzorgde op onnavolgbare wijze de muzikale begeleiding.

Het Gospelkoor Grace & Glory wil leven uit genade en zingen tot eer van God. Het repertoire bestaat uit een mix van (black) gospel en praise. Denk daarbij aan Kirk Franklin, Israel Houghton, maar ook Opwekkingsliederen.

Tussen de nummers door gaven leden van het koor korte inspirerende toelichtingen. Er werden hoopvolle regels uit de bijbel geciteerd over het goede nieuws dat God van mensen houdt en dat Hij zijn Zoon heeft gegeven. Onze relatie met God is verbroken door onze verkeerde daden. Jezus Christus kwam daarom naar deze aarde en stierf voor onze zonden. Hij nam onze plaats in. Door in Hem te geloven en ons leven aan Hem toe te vertrouwen krijgen we weer contact met God. Een hoopvolle boodschap die door de teksten van alle liederen verweven was!

Talitha Nawijn
Talitha Nawijn, de dirigente van Grace & Glory, heeft samen met andere muzikanten in 2010 het koor Grace & Glory opgericht. Dat het zo groot en gaaf zou worden als het nu is had ze nooit gedacht!

Zelf heeft ze jazz-zang gestudeerd aan het conservatorium van Hilversum en geef sinds die tijd zangles aan groepen en personen. Ook geeft ze workshops stemtechniek, podiumpresentatie en blackgospelzang. Ze heeft veel verschillende dingen gedaan: 7 jaar gezongen bij de EO Ronduit Praise Band, 7 jaar gezongen bij de klezmerband Mazzeltov, engel en prinses gespeeld bij kindermusical gezelschap ‘De Vliegende Speeldoos’.

Haar eerste dirigeerervaring was bij blackgospelkoor ‘Inside Out’. Daar heeft ze (wederom) 7 jaar gedirigeerd. Daar is ze mee gestopt om zelf meer te kunnen zingen. In 2009 heeft ze haar eerste solo CD ‘Raak’ gemaakt gevolgd door de tweede CD ‘Ont-Moeten in 2014 en de derde CD ‘Volgens Mij’ in 2016.

Talitha vindt het ontzettend leuk om mensen die houden van zingen en van God samen te voegen tot een mooi geheel. Ze kan zich met humor, warmte en aanstekelijk enthousiasme inzetten met haar unieke stem, talent en ervaring.

Denise Brand
Denise Brand heeft op het conservatorium in Zwolle piano lichte muziek gestudeerd, en heeft daarna veel leuke dingen gedaan: bij Opwekking gespeeld en gearrangeerd, bij talloze EO gelegenheden gespeeld (Gezinsdagen, EO jongerendagen, Nederland Zingt, Symphony of Life) en ze heeft als studiomuzikant veel CD’s ingespeeld van diverse artiesten. Ook is ze 10 jaar lang pianiste en zangeres geweest bij zanger Kees Kraayenoord.

Momenteel is ze als freelancer nog volop bezig met allerlei projecten, en of het nou spelen, arrangeren of zingen is: ze vindt het heerlijk om te doen. Ze zingt bij Gospel Boulevard o.l.v. André Bijleveld, ze reist zo nu en dan naar Amerika vanwege haar samenwerking met zangeres Lori Lieberman, en ze is bezig met het schrijven van eigen liedjes en opnemen. Het is voor Denise genieten om met Talitha samen te werken en mooie muziek te maken met en voor het koor Grace & Glory.

Een video uit 2021 van Grace & Glory:
U kunt Grace & Glory uitnodigen voor een live concert met eigen repertoire en worship, waarin de gemeente wordt meegenomen in aanbidding. Naast het organiseren van eigen concerten verleent Grace & Glory regelmatig haar medewerking aan kerkdiensten. Wij kunnen een afwisselend totaalprogramma aanbieden. Onze band bestaat uit professionele en ervaren musici. Al naar gelang kan de band worden uitgebreid met extra muzikanten.

Grace & Glory is een veelzijdig sprankelend en dynamisch koor. Naast zingen met je hele hart en lijf, staan groei, jezelf zijn en de relatie met God hoog in ons vaandel.

Meer concerten van Grace & Glory
11 september 2022
Optreden in PKN tentdienst Oranjeweek - Garijp
Tijd: 10:00 - 11:00 - Locatie: volgt

25 september 2022
Zangdienst Protestantse Gemeente Dalfsen - Tijd: 19:00 - 20:30
Locatie: Grote Kerk, Kerkplein 31, 7721 AD Dalfsen, www.pgdalfsen.nl

11 december 2022
Optreden in Kruiskerk - Diever - Tijd: 19:15 - 20:15
Locatie: Kruisstraat 1A, 7981 AR Diever, www.kruiskerkdiever.nl

17 december 2022
Optreden in Haulerwijk - Tijd: 19:00 - 20:30
Locatie: volgt

24 december 2022
Kerstdienst Evangelische Gemeente Emmen - Tijd: 20:00 - 21:00
Locatie: Het Baken, Kerspellaan 2, Emmen www.evangelisch-emmen.nl

29 januari 2023
Optreden in Sionskerk Zwolle (PKN) - Tijd: 10:00 - 11:00
Locatie: Sionskerk Zwolle, Glanerbeek 10, Zwolle, www.sionskerkzwolle.nl

18 juni 2023
Optreden in Sionskerk Zwolle (PKN) - Tijd: 10:00 - 11:00
Locatie: Sionskerk Zwolle, Glanerbeek 10, Zwolle, www.sionskerkzwolle.nl

24 september 2023
Optreden in Protestantse Gemeente Steenwijk - Tijd: 19:00 - 20:00
Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 16, Steenwijk, www.pkn-steenwijk.nl
Datum: 27 juni 2022 Auteur: Redactie Gospelpodium Foto: © Henk-Jan Oudenampsen Website: www.graceandglory.nl

Gerelateerde artikelen:

26 februari 2014 Grace and Glory: Hoe meer zielen God zoeken, hoe m...